Ugostiteljstvo: Otvoren Motel Laurus

Otvaranjem novog i savremeno opremljenog Motela Laurus, od danas je ugostiteljsko turistička ponuda Živinica znatno bogatija. Motel Laurus se nalazi u blizini Aerodroma Tuzla, te je zbog toga savršen izbor za sve one putnike iz drugih dijelova Bosne i Hercegovine, koji putuju sa ove zračne luke u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim letovima.

Na svečanosti upriličenoj u čast otvaranja Motela Laurus, direktor Vedad Ćosićkić je govorio o pokretanju biznisa, od kojeg očekuje uspješno poslovanje i to ovako objašnjava:

“Motel je svega 5 km od Međunarodnog aerodroma Tuzla, na lokaciji u Dubravama, a od centra Živinica još i bliže. Motel sa svojim kapacitetom je idealan izbor i za grupna sportska putovanja za sve klubove koji igraju u okolini Tuzle i Živinica. Ljubazno osoblje motela i savremeno opremljene sobe doprinijet će ugodnom odmoru prije ili poslije utakmice, koji je potreban svakom sportisti.

Za sva preduzeća na području općine Živinice, a i Grada Tuzle, koji žele priuštiti udoban smještaj svojim partnerima iz inostranstva, Motel Laurus je pravi izbor. Pored soba, Motel Laurus nudi i najam moderno opremljene konferencijske sale koja se može unajmljivati u svrhe poslovnih sastanaka, treninga, edukacija ili seminara (max kapacitet 30 osobe). Motel Laurus je osvježenje u motelskoj ponudi u okruženju, te će se svakodnevno truditi da svojim kvalitetom pronađe put do klijenata”, objašnjava nam direktor Ćosićkić.

Na svečanom otvaranju Motela Laurus bio je prisutan i načelnik općine Živinice dr.Samir Kamenjaković, koji je istakao značaj ulaganja i otvaranja novih kapaciteta na općinskom području. “Općina je postala prepoznatljiva kao mjesto sigurnog ulaganja u biznis. Poduzetnici u lokalnoj zajednici svojim ulaganjima doprinose da građani dobiju zaposlenje, da ugodno i kvalitetno žive, čime stvaramo uslove stalnog unapređenja kvaliteta života. Svako novo radno mjesto danas ima veliki značaj, pa nas raduje da smo dobili savremeno urađen ugostitelljsko turističi kapacitet u našoj lokalnoj zajednici”, rekao je Kamenjaković.

Motel Laurus raspolaže sa 12 moderno uređenih dvokrevetnih soba, sa TV uređajima i internetom, restoran za goste, koferencijska sala opremljena savremenom tehnologijom, mogućnost rezervacije noćenja sa i bez doručka.Motel Laurus je kategorisan s tri zvjezdice, u kojem prenoćište po osobi košta 55 KM sa doručkom, dok je za 2 osobe noćenje 75 KM. Poseban popust za putnike Wizz Air i grupne rezervacije, rezervacije moguće putem www.laurus.ba, putem Booking i AirBnB stranica, te na mail frontdesk@laurus.ba.Takođe rezervacije je moguće najaviti i putem telefona:035 744-144.

Na kraju, zanimljivo je istaći kako je došlo do gradnje i otvaranja Motela Laurus? Sve je krenulo od Pekare „Algoritam-Inženjering“ d.o.o Živinice, nastale 1997. godine, na temelju poslovne ideje dr. Bahrije Umihanića. Uprkos jakoj konkurenciji ova porodična firma je hrabro odolijevala i uspjevala širiti proizvodno-prodajne kapacitete.

Uz ubrzane radove menadžment preduzeća u septembru 2016. godine pušta u rad novi proizvodni pogon u mjestu Dubrave Donje, a potom i u Industrijskoj zoni Maline. Proizvodni pogon Dubrave Donje značajno je proširio kapacitete, koji su otvorili velike mogućnosti za dalji rast i razvoj, rezultat čega je i današnje otvaranje Motela Laurus.