Danas je u prostorijama općine Živinice izvršeno potpisivanje ugovora sa predstavnicima firmi i sportskih društava, koji su izrazili želju da pod povoljnim usovima koriste slobodne porvšine i objekte bivše vojne baze Komanči u Ciljugama. U novoj poslovnoj zoni u Ciljugama poduzetnicima je na raspolaganju 650 dunuma zemljišta, potrebna putna komunikacija, električna energija, objekti i druge pogodnosti.

Općinski načelnik Asim Aljić je izrazio zadovoljstvo odzivom poduzetnika i sportskih društava da prošire svoje djelatnosti u novoj poslovnoj zoni:

“Sve ono što smo dogovorili prošli puta sada smo realizovali potpisivanjem odgoravajućih ugovora. Otklonili smo tehniček probleme i dodjelili objekte i placeve na korištenje poduzetnicima i sportskim društvima. Oni su to tražili za svoje potrebe i izašli smo im u susret, te se nadamo daljoj dobroj  saradnji sa poduzetnicima, kako bi naša općina u skorijoj budućnosti postala prepoznatljiva po razvoju poduzetničke djelatnosti”.

Nedžada Radić iz firme Termovent je zadovoljna ponuđenim uslovima za širenje djelatnosti u Ciljugama i kaže:

“Svakako, ovo će dobro doći daljem razvitku naše firme i proširenja djelatnosti. Ono što smo tražili od općine dobili smo na dobrobit firme, ali i općine Živinice”.

Salkan Selić je predstavnik Biciklističkog kluba Živinice, koji su današnjim potpisvanjem ugovora dobili svoj “krov nad glavom”:

“Od formiranja do danas naš klub je znatno povećao brojno stanje i poboljšao aktivnosti, ali nam je “kamen spoticanja” bio nedostatak prostora. Sada smo i to riješili, tako da se nadamo daljem širenju, povećanju članstva i poboljšanju uslova rada”.

Osim biciklista u Ciljugama su našli mjesto Ženski nogometni klub Fortuna, Sportski streljački klub Konjuh, Aero klub Feniks, ljubitelji kartinga i dr.Od poduzetničkih firmi danas su svoje ugovore potpisali još predsatvnici Kurtić Kompany i Palabras.

Poduzetnici su zadovoljni što su današnjim potpisivanjem ugovora otklonjene pravne zapreke i sada nastavljaju svoj biznis./Š.G./