Uspješno su privedeni kraju radovi na novom Hotelu President Tuzla, na lokaciji u obližnjim Ljubačama. Riječ je o Hotelu visoke kategorije sa 5 zvijezdica, koji će se uskoro svečano otvoriti. Ćazim Omić, direktor firme Vega-Mix, ističe da će ovo biti prvorazredna ugostiteljsko turistička ponuda TK:

“Odavno se kod nas osjećala potreba za jednim reprezentativnim objektom ugostiteljsko turističkog sadržaja i mi smo uspjeli u namjerama da ovom dijelu BiH podarimo jedan takav objekat, sa bogatim sadržajima. Hotel President posjeduje 14 soba, od kojih je jedan predsjednički apartman sa džakuzijem i dvije sobe sa hidromasažnom kadom. U sklopu Hotela nalazi se elitni restoran koji će imati u ponudi preko 180 vrsta jela, od kojih će biti dosta ribljih specijaliteta sa vrhunskim vinima. Pored toga tu je još bazen, wellness, saune, masaže, ljetna bašta i još mnogo toga”.

Osim lijepo uređenih soba sa jedan ili dva kreveta, Hotel raspolaže konferencijskom salom, gdje se mogu organizovati okrugli stolovi, paneli i razni drugi skupovi.

Za početak u hotelu će raditi 24 zaposlenika srednje i visoke stručne spreme. Već duže vrijeme zaposleni su potrebni kadrovi, za koje je organizovana temeljita edukacija iz oblasti hotelijerstva, što je uz sve rečeno, uslov da već od skorog starta Hotel President opravda ime koje nosi, na zadovoljstvo cijele naše lokalne zajednice i šire!/Š.G./

Vaš komentar na članak: