Za posjetioce je bio posebno interesantan podatak, to što je LAFAT KOMERC u saradnji sa mikrokreditnom organizacijom PARTNER obezbjedio posebnu, jako povoljnu kreditnu liniju za kupovinu ovih kotlova, koji u kombinaciji sa solarnim kolektorima za zagrijavanje vode, daju nevjerovatne uštede prilikom korištenja.
U okviru „Dana energetske efikasnosti“ održana je i promocija kompletnog proizvodnog asortimana LAFAT KOMERC-a, te posjeta proizvodnim pogonima ove kompanije.

LAFAT KOMERC, oko 80% svoje proizvodnje kotlova i kamina izvozi na tržišta zemalja EU, a za pet godina smo od firme koja zapošljava 30 radnika i proizvodi 140 kotlova, razvili se u preduzeće sa 214 zaposlenih, koje proizvodi više od 12.000 kotlova na godišnjem nivou. Znajčajno je napomenuti i to, da je većina zaposlenih u LAFAT KOMERC-u, sa Biroa za zapošljavanje i ovo im je prvo radno iskustvo – naglasio je Eldin Brkić menadžer prodaje LAFAT KOMERC-a, predstavljajući rad ove kompanije.

Veliki broj građana, poslovnih partnera te ljudi iz društvenog i političkog života ovoga dijela BiH, u dva dana koliko je trajala ova manifestacija, je posjetio Kalesiju, tako da u kompaniji LAFAT KOMERC već rade na planiranju sličnih prezentacija i u ostalim gradovima u Bosni i Hercegovini./Haris Dedić/

Vaš komentar na članak: