sajam

Živinička firma Vega-Mix nastavlja postizati značajne rezultate, uprkos nedavnim poplavama, kada je i sama bila na udaru plavnog vala, koji je nanio štete ovom uzornom koletkivu! Na 81.Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, kao  vodećem sajmu iz oblasti agrobiznisa na prostoru Zapadnog Balkana i Jugoistočne Evrope, firma Vega-Mix nagrađena je Zlatnom medaljom za kvalitet svojih začina.

Začin VEGAMIX je proizvod na bazi soli uz dodatak sušenog povrća i koristi se kao dodatak jelima od povrća i mesa, a naročito obogaćuje ukus kuhanih jela. Proizvodi se po vlastitoj recepturi, što je prepoznato na Sajmu u Novom Sadu i adekvatno je nagrađen proizvod. O nagradi i aktuelnostima firme direktor Vega-Mix Ćazim Omić kaže:

“Začin VEGAMIX je od samih početaka osvajao nagrade i priznanja, kao potvrdu kvalitete i izvrsnosti proizvoda. Između ostalih nagrada, začin je dobitnik 11 zlatnih medalja za kvalitet, od čega 8 sa domaćih sajmova i 3 zlatne medalje sa inostranih sajamskih manifestacija. Naše je opredjeljenje da u narednom periodu više učestvujemo na stranim sajmovima, gdje je oštrija konkurencija i postoje veće mogućnosti za dalji plasman proizvoda i povećanja proizvodnje. U jakoj konkurenciji u Novom Sada uspjeli smo dobiti zlatnu medalju, čime je još jednom ovjern naš kvalitet začina. Radimo i izvozimo u zemlje Evropske unije i za ovu godinu nam je ugovor veći za sto odsto nego prethodne, tako da ćemo ići i na sajmove u EU i svijet. Na domaćem tržištu smo postigli maksimalne kapacitete prodaje, naravno može i više, ali koristimo priliku da i vani plasiramo naše začine”.

U firmi Vega-Mix stalno rade na istraživanju tržišta i razvoju marketinga, pa će uskoro proizvodi ove poznate firme doći u markete i druge prodajene objekte u sasvim novom dizajniranom pakovanju i ambalaži. Služba za razvoj preduzeća u saradnji sa marketingom  rade na ispitivanju tržišta, tako da će doći do širenja asortimana proizvoda na još tri akrtikla.

Velike štete od poplava sami saniraju

U industriskoj zoni Maline, gdje se nalazi Vega-Mix, brojnim firmama su nanesene velike štete, a o Vegi, direktor Omić kaže:

“Imali smo velike štete u vrijeme poplava, jer je objekat firme bio  pod vodom, a u firmi je tada ostalo 6 radnika, od kojih su dvije žene. Tražili smo pomoć od mnogih koji imaju adekvatne mašine za evakuaciju u ovakvim uslovima, ali nam niko nije pomogao, pa i kada smo nudili novce. Ipak, oko 16 sati smo ih uspjeli evakuisati i to nam je najvažnije da smo svi ostali živi i zdravi, a kada su u pitanje štete to ćemo sami namiriti, jer ionako niko nije došao među poduzetnike da pita sa kakvim se problemima susrećemo, a ima ovdje firmi koje su itekako oštećene i teško će pokrenuti proizvodnju. Mi postepeno se oporavljamo, još nismo dostigli planiranu proizvodnju, ali na putu smno da se vratimo na stanje od prije poplave”.

Sanitacija na raspolaganju svim područjima

U okviru Vega-Mix djeluje poslovna jedinica Sanitacija u Tuzli, koja je kadrovski i materijalno spremna pružiti pomoć svim ugroženim područjima, bez naknade.

“Imamo tri sanitarna inženjera, potreban broj tehnčara, sa odgovarajućim certifikatima i mi smo sve stavili besplatno u službu pomoći na terenu za dezinfekciju i deratizaciju terena i obejkata. Jedini imamo potrebne certifikate za obavljanje tog posla i do sada djelujemo u svim većim firmama na području BiH, kao što su Bingo, Cementara Lukavac, osnovne i srednje škole, Univerzitet u Tuzli i 60 odsto objekata u Neumu, Mostaru i drugim gradovima”.

Uprkos teškoćama i velikim štetama Vega-Mix nastavlja proizvoodnju i osvajanje najviših priznanja na sajmovima. Nastavljene su i započete investicije, kao i hotel sa 4 zvjezdice u Ljubačama, koji će uskoro biti stavljen pod krov, što će omogućiti obavljanje zanatskih radova i brži dovršetak objekta!/Š.Gadžo/

Na slici: Štand Vega-Mix u Novom Sadu ukrašen Zlatnom medaljom

Vaš komentar na članak: