VS “Paprikić”: Proslavili prvu godišnjicu uspješnog rada

Da se može dobro poslovati od samog početka rada potvrđuje i primjer Veterinarske stanice “Paprikić”, čiji su zaposlenici nedavno proslavili prvu godišnjicu od osnivanja i uspješnog rada.

Direktor i osnivač firme dr.sci.Nevres Paprikić ističe zadovoljstvo postignutim rezultatima i kaže:

“Na osnovu do sada postignutih rezultata možemo biti jako zadovoljni brojem klijenata, prije svih farmera, koji su prepoznali kvalitet naših usluga. Svakim danom taj broj se povećava, što nam daje podstrek da nastavimo istime putem, kojim smo i krenuli u bavljenju ovom djelatnošću”.

Trenutno VS “Paprikić” zapošljava 4 stručna radnika, koji uspješno i na vrijeme mogu odgovoriti svim zadacima svoje struke. VS “Paprikić” uspješno realizuje mnoge projekte, kao što su vakcinacija goveda protiv kvrgave kože i monitoring mliječnih goveda na bolesti TBC, leukoze i bruceloze.

“U odnosu na prošlu godinu broj obuhvaćenih goveda novim projektima povećan je za 50 odsto. Takođe smo uključeni i u projek DogsTrust i svakodnevno radimo kastracije 3 psa dnevno, što će doprinijeti smanjenju populacije napuštenih pasa u dugoročnom periodu.

Podsjetiću još da smo jedini u Tuzlanskom kantonu koji uspješno primjenjujemo ultrazvučni pregled goveda, ovaca, koza i malih životinja, čime smo direktno pomogli da naši farmeri mogu vrlo rano saznati, već za 35 dana, da li je njihova životinja gravidna.

U narednom periodu nastavljamo sa aktivnostima DogsTrusta, te sprovođenje ostalih propisanih mjera, koje se finasiraju od strane države, a to je vakcinacija goveda protiv antraksa i ovaca od bruceloze. Želim da se zahvalim svim našim klijentima na dosadašnjoj saradnji, a ujedno pozivam i druge da se uvjere u kvalitet naših usluga”, rekao nam je na kraju razgovora osnivač i direktor VS “Paprikić”-dr.sci.Nevres Paprikić./Š.G./