Lafat Komerc doo je na sajmu ZEPS 6.oktobra, posjetiocima predstavio unaprijeđeni kotao STILMETAL “smart plus” koji je jedinstven na tržištu BiH. Kotao koji u odnosu na standarne modele posjeduje:

– centralni spremnik za pelet (cca 3 m3),
– sistem prečišćavanja peleta, odvajanja od prašine
– automatska dopuna spremnika
– hidraulična skretnica sa pumpom, za zaštitu kotla i povećanje vijeka trajanja
– mogućnost upravljanja kotlom wifi modulom i besplatnom aplikacijom sa “google play”
– automatsko čišćenje gorionika i komore za sagorijevanje

Na svečanom predstavljanju je bilo mnogo naših prijatelja i partnera, a posebna čast da otkrije novi proizvod pripala je premijeru federacije BiH, gosp Fadilu Novaliću i premijeru TK, gosp Begi Gutiću. Oba premijera su izrazila zadovoljstvo unaprijeđenjem i promocijom domaće proizvodnje, te dali podršku za dalji rad i razvijanje tehnologije proizvodnje.

Još jednom smo dokazali da Lafat Komerc jako puno ulaže u razvijanje tehnologije proizvoda i postavlja potpuno nove standarde na polju korištenja kotlova i kamina na pelet.

Osim premijera, prisustvovao je i ministar za razvoj i poduzetništvo TK, gosp Nermin Hodžić, koji je također izrazio zadovoljstvo razvojem domaćih brandova i važnost podizanja svijesti o kupovini domaćih proizvoda koji su konkurentni na tržištu EU, što je dokaz upravo Lafat Komerc doo Kalesija./H.D./

Vaš komentar na članak: