OO BOSS Mirnes Ajanović je najorganizovanija općinska organiizacija u Tuzlanskom kantonu, rečeno je na današnjoj proširenoj sjednici Kantonalnog odbora ove političke partije, kojoj su bili prisutni i kandidati za Općinsko vijeće Živinice.

Predsjednik OO BOSS Živinice Kerim Durić je istakao da je lista od 36 kandidata za Općinsko vijeće Živinice sastavljena od mladih i iskusnih kadrova, poštenih i kvalitetnih kandidata, koji su spremni svojim angažmanom poboljšati političku klimu na području lokalne zajednice.

Predsjednik Kantonalnog odbora BOSS Edin Kadić je naglasio kako predizborna kampanja ove političke partije kreće iz Živinica, kao jedne od najorganizovanijih općinskih organizacija u Tuzlanskom kantonu. Predsjednik BOSS TK Mirnes Ajanović je istakao potrebu izlaska na izbore i građana koji do sada nisu glasali, kako bi promjenili stanje u društvu:

“Poznato je da su neki mediji kod nas u službi vladajućih političkih partija i da opozicione stranke nemaju mnogo prostora za promociju svojih programskih aktivnosti. Zbog toga nam je u državi sve gore, pošto osim opoziionih partija mlade ne pozivaju na glasanje. Njima je bolje da apstinenti ostanu kod svojih kuća, jer vodeća politička partija ima preko 200 hiljada zaposlenih i njima je to dovoljno da ponovo budu izabrani, jer su ovi obavezni glasati za vodeće partije, kako bi sačuvali svoja radnja mjesta. Imamo oko 55 odsto onih koji ne glasaju, mladi su u lošem položaju i misle da izlaskom ne mogu promjeniti stanje. Ipak, ako ne izlaze na glasanje oni time svoj glas daju vodećoj političkoj partiji. Obično se kaže da se nema za koga glasati i da su svi lopovi i problem je ljude ubijediti da glasaju. Pitamo se šta bi bilo ako bi od tih 55 odsto izašlo na glasanje 30 odsto, sigurno bi došlo do promjena, čime bi se stvorili uslovi za poboljšanje općeg stanja u društvu”, rekao je Mirnes Ajanović.

OO BOSS Živinice danas je predsatvila promotivni materijal, prospekte sa kandidatima za Općinsko vijeće Živinice, plakate, zastavice i ostalo čime će tokom kampanje skrenuti pažnju građanima, kako bi ih privolili za koga da se odluče!/Š.G./

Vaš komentar na članak: