Lidija Bradara, predsjedateljica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH susrela se danas, 26.10.2015 godine, s novoimenovanim veleposlanicima Bosne i Hercegovine, Dušanom Stojanovićem, veleposlanikom u Kairu, Kemalom Muftićem, veleposlanikom u Teheranu, Miletom Vasićem, veleposlanikom u Bukureštu i Beganom Muhićem, generalnim konzulom u Istanbulu.

Novoimenovani veleposlanici BiH u Egiptu, Iranu i Rumunjskoj kao i generalni kozul u Turskoj ovom su prilikom naglasili kako su im ciljevi, bez obzira na destinaciju na koju idu, zajednički. Uz predstavljanje Bosne i Hercegovine u najboljem svjetlu, ekonomska diplomacija bit će proiritet u njihovu djelovanju.

Pokrenutim reformama, prije svega ekonomskim, vlasti u Federaciji BiH posebno su angažirane na privlačenju investicija. Ekonomska diplomacija jedan je od načina privlačenja inozemnih investitora, a zadaća vlasti je osigurat im povoljan ambijent za ulaganja, zaključeno je na sastanku predsjedateljice Bradara s novoimenovanim veleposlanicima naše zemlje u Egiptu, Iranu i Rumunjskoj kao i generalnim konzulom u Turskoj.

„Predstavite BiH u najboljem mogućem svjetlu i pomozite nam privući investitore. Zadaća nas predstavnika vlasti u Federaciji BiH je nastaviti raditi na osiguranju što boljeg poslovnog ambijenta. U protelom razdoblju vlasti u Federaciji BiH pokazale su da je, ukoliko postoji volja, napredak moguć“, poručila je predsjedateljica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Lidija Bradara./Press Parlament FBiH/

Predsjednik FBiH primio u posjet novoimenovane veleposlanike BiH i generalnog konzula BiH

Predsjednik FBiH primio je u posjet novoimenovane veleposlanike Bosne i Hercegovine: Predraga Grgića, veleposlanika pri Vijeću Europe, Milu Vasića, veleposlanika u Rumunjskoj, Radomira Bogdanovića, veleposlanika u Republici Bugarskoj, Duška Stojanovića, veleposlanika u Arapskoj Republici Egipat i Begana Muhića, generalnog konzula u Republici Turskoj.

Veleposlanici i generalni konzul zahvalili su se predsjedniku FBiH na prijemu, te prezentirali na koje su veleposlaničke pozicije raspodijeljeni. Istakli su da će, za vrijeme trajanja mandata, nastojati poboljšati suradnju zemalja u koje su raspoređeni sa BiH, te da očekuju potporu dužnosnika naše zemlje.

Predsjednik FBiH čestitao je veleposlanicima i generalnom konzulu na imenovanju, poželio uspješan rad, te izrazio spremnost za suradnju, s ciljem stvaranja pozitivne slike o FBiH i BiH i unapređenja dobrih ekonomskih odnosa s drugim zemljama, čime bi se pridonijelo stabilizaciji općeg stanja u FBiH i BiH, u interesu svih naroda i građana FBiH i BiH./Press FBiH/

Vaš komentar na članak: