Trodnevna konferencija “Opći izbori 2014 – naučene lekcije” održana je u Tesliću u hotelu „Kardial“, od 19.do 21.marta. Konferenciju je organizirala Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine u saradnji sa Udruženjem izbornih zvaničnika u Bosni i Hercegovini (UIZBiH).

Cilj konferencije je analiza Općih izbora 2014. godine, sumiranje zaključaka i formuliranje prijedloga za poboljšanje cjelokupnog izbornog procesa. Konferencija se održava kroz tri radionice. Teme radionica su „Izazovi u izbornom procesu sa akcentom na nevažeće glasačke listiće i rad izborne administracije“, „Upravljanje izbornim rizicima – Globalna iskustva i njihova primjena u BiH” i “ Neophodnost izmjene izbornog zakonodavstva”.

U svečanom dijelu pomenute konferencije dodjeljenu se nagrade najistaknutijim članovima izbornih komisija u BiH, među dobitnicima je i Hasan Ramić, koji nam je povodom dobitka ovog značajnog priznaja izjavio:

“Poznato je da ja godinama radim u Općinskoj izbornoj komisji Živinice, da svaki izborni ciklus organizujemo na vrhunskom nivou, pa je to rezultat ove visoke nagrade koju sam dobio. Nagradu doživljavam kao priznanje svim članovima naše Općinske izborne komisije Živinice, jer radimo kao jedan složan tim, stručno i kvalitetno”, rekao je Hasan Ramić.

Vaš komentar na članak: