U Plavoj Sali BKC Živinice 25.marta održana je 5.redovna sjednica Općinskog odbora SDP BiH Živinice, kojoj je predjedavala predsjednica Amila Hodžić. Sjednici su bili prisutni još i predsjednici osnovnih organizacija SDP BiH Živinice.

Pored članova Općinskog odbora i predsjednika osnovnih organizacija, sjednici su prisustvovali i uvaženi gosti: Enver Bijedić, Selim Bešlagić, Husein Tokić, Hasan Muratović i Redžep Ismailovski – zaduženi član KO SDP BiH Tuzla za pomoć u radu općinskoj organizaciji.

Na sjednici je, između ostalih tačaka dnevnog reda, razmatrana i Informacija o prelasku rukovodstva i članova Općinskog odbora Narodne stranke Radom za bojitak u članstvo SDP BiH, te donešena Odluka o prijemu. Pored radnong sjednica je imala i svečani karakter.

Općinski odbor SDP BiH Živinice dao je saglasnost i jednoglasno donio Odluku da se u skladu sa pristiglim pristupnicama u članstvo SDP BiH primi 300 dosadašnjih članova Narodne stranke Radom za boljitak. Uz pozitivne diskusije donošenje Odluke je proporaćeno s oduševljenjem i gromkim aplauzom svih prisutnih.

Osim što je Općinska organizacija SDP BiH Živinice bogatija za 300 novih članova, neophodno je istaći da su među novoprimljenim članovima predsjednik općinske organizacije NSRB Živinice i poslanik u Skupštini TK doktor Samir Kamenjaković i dva vijećnika u Općinskom vijeću Živinice Eldis Bajrić i Alija Hodžić.

Evidentno je da u poslijednje vrijeme sve veći broj građana podnosi zahtjev za prijem u člansto SDP BiH, čime se nastavlja trend jačanja Općinske organizacije SDP BiH Živinice/Press SDP BiH Živinice/

Na slici: Predsjednica Amila Hodžić sa novim članom dr. Samirom Kamenjakovićem-poslanikom u Skupštini TK

Vaš komentar na članak: