Demonstracija sile i moći vladajuće oligarhije u Općini Živinice

Ovih dana  Živinice i njeni građani se zgražavaju na samovolju vladajuće oligaqarhije u Općini Živinice i počinju shvatati da im niko ništa ne može! Da je tako potvrđuje najnoviji slučaj zapošljavanja supruge Općinskog vijećnika i to ni manje ni više nego u službu organa uprave Općine Živinice.

Kako poznavaoci stanja tvrde uposlena vijećnička supruga je već bila u radnom odnosu u jednoj privatnoj firmi, ali je za svaki slučaj kad već ima mogućnost za poslodavca “izabrala” općinu Živinice, kao mjesto boljih i sigurnijih primanja. Istovremeno iz “utrke” za to radno mjesto u općini eliminisana je samohrana majka dvoje djece Hamzić Aiša, koja je inače supruga demobilisanog umrlog borca Armije BiH !

U ime Opštinskog odbora Naše stranke Živinice i u ime svih, na bilo koji način obespravljenih građana najoštrije osuđujemo ovakve postupke kojima se ruši i posljednja nada u pravdu i jednakost, te jednake šanse na ravnopravnost, rad i život od rada !

Ako se ovakve stvari hitno ne zaustave javno se pitamo, da li ima svrhe suludo se nadati u bolji život u ovoj opljačkanoj i napaćenoj zemlji!/Predsjednik OO Naše stranke Živinice Muradif Mujkanović/