U Kongresnoj sali Dramar centra u Tuzli održana je II redovna sjednica Kantonalnog povjerenstva Demokratske fronte TK, kojoj je prisustvovao i predsjednik DF-a BiH, Željko Komšić.

Na sjednici se raspravljalo o aktuelnoj političkoj situaciji u zemlji sa osvrtom na predstojeće Lokalne izbore, te o sastavu pregovaračkih timova za razgovor sa drugim političkim subjektima.

“Tuzla je zadnji bastion “lijeve opcije” u BiH, i bila bi nemjerljiva šteta za cijelu državu ukoliko na predstojećim izborima ta opcija ne bi pobijedila u ovom gradu. Zbog važnosti ovog grada i ja večeras prisustvujem ovoj sjednici – istakao je Željko Komšić, obraćajući se prisutnim novinarima.

O tome na koji način će Demokratska fronta učestvovati na Lokalnim izborima u Tuzli odlučiće isključivo Gradska organizacija DF-a. O njima isključivo zavisi i ko će biti kandidat DF-a za Gradonačelnika i da li ćemo ga uopšte imati ili ćemo podržati neku drugu političku opciju “lijeve orjentacije”, završio je svoje izlaganje Željko Komšić.

Na press konferenciji su osim Komšića o predstojeći izborima govorili i Jasmin Kadić, povjerenik DF-a za Tuzlanski kanton i poslanik u Parlamentu FBiH, te poslanici ove stranke u Skupštini TK, Nedžada Avdić, Lejla Didik Sarajlić i Sabit Zekan./Press DF/

Vaš komentar na članak: