Sinoć je u prepunoj velikoj sali Bosanskog kulturnog centra održan centralni promotivni skup Demokratske fronete-Željko Komšić, na kojem su predsatvljeni kandidati za sve nivoe vlasti ove političke partije. Prvi se prisutnima obratio predsjednik OO DF-Željko Komšić Živinice Mevludin Mahmutbegović, koji je, između ostalog, rekao:

“Svjedoci smo” februarske revolucije” u gradovima Federacije Bosne i Hercegovine, kada su protestovale sve nezadovoljne kategodrije društva-borci, nezaposleni, penzioneri i ostali, ali se ništa nije promijenilo, te vas zato pozivam da olovkom u ruci izvedemo “oktobarsku revoluciju” i srušimo ove što nas pljačkaju više od 20 godina”.

Potom su se prisutnima obratili nositelji listi za sve nivoe vlasti, kao i kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda dr.Emir Suljagić. Uz ovacije brojnih članova i simpatizera dočekan je predsjednik DF BiH i kandidat za Parlament BiH Željko Komšić, koji je rekao:

“Moramo zaustaviti propadanje firmi i napraviti državu za život građana dostojnih čovjeka. Kod mene su dolazili radnici Konjuha kada ih niko nije htio primiti i ostali smo u razgovoru preko 3,5 sata. U potpunosti sam ih razumio, ali jedno nisam mogao shvatiti. Da radnik radi a ne prima platu, to mogu podnijeti, ali kako izdražati kada trebaš svoje dijete povesti ljekaru a nemaš ovjerenu knjižicu, pa dokle smo to došli!? Zato je 12.oktobar prilika da građani BiH vide kandidate iz Demokratske fronte, a to su ljudi na koje možemo biti ponosni i kojima politika ne treba kao afirmacija u životu. Imamo programe za sve, ali program na jednu stranu, jer mi imamo kadrove koji ih mogu i žele provesti i oni žele opravdati povjerenje ljudi”./Š.G./

Vaš komentar na članak: