Danas je Demokratska fronata Željko Komšić organizoavali promotivni štand u centru grada. Cilj je bio da se građani upoznaju sa kandidatima ove političke partije za općie izbore 12.oktobra. Faruk Durić je kandidat za Skupštinu Tuzlanskog kantona i o predizbornim aktivnostima kaže:

“Organizovaćemo promotivne štandove u Živinicama svake sedmice, tako da će građani imati priliku razgovarati i bolje se upoznati sa kandidatima za pojedine nivoe vlasti. Stojimo na usluzi građanima i želimo odgovoriti na sva njihova pitanja. Takođe djelimo i promotivne materijale, tako da ćemo nastojati do izbora dobro upoznati građane sa ciljevima stranke, ali i kadrovima koji se nalze na listama i koji mogu provesti ono što obećaju”.

Danas je kraj promotivnog pulta bio i kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, Emir Suljagić, koji nam je rekao:

“Sada se pred građane Bosne i Hercegovine postavlja pitanje, da li da nastavimo starim putem ili da odlučno prekinemo i nastavimo pravim putem? Taj novi put je trasirala Demokratska fronta Željko Komšić. Narod je za ovih 20 godina spoznao da silna imovina kojom raspolažu trenutni vlastodršci u BiH ne može se steći na legalan način. Odakle šefovima „koalicije 3 posto” ogromno lično bogatstvo, imovina i pare kojima raspolažu? Samo u svijetu u kojem žive oni i njihovi trabanti to što oni imaju moguće je steći od ministarskih i predsjedničkih plata”, rekao je Suljagić.

U utorak, 23.septembra, održat će se veliki predizborni skup i predstavljanje kandidata Demokratske fronte – Željko Komšić, za sve nivoe vlasti. Mjesto održavanja ovog velikog skupa je velika dvorana BKC, sa početkom u 20 sati.

Posebni gosti predizbornog skupa DF u Živinicama biće: Željko Komšić, predsjednik Demokratske fronte BiH i dr. Emir Suljagić, kandidat za člana Predsjedništva BiH./Š.G./

Vaš komentar na članak: