Među kandidatima za članove Općinskog vijeća Živinice u raznim političkim partijama primjećujemo više poduzetnika, a među njima je i Nermin Zoletić, poduzetnik iz MZ Barice. U svom poduzetništvu se dokazao i firma mu uspješno radi u oblasti održavanja benzinskih pumpi, a želja mu je da kao vijećnik efikasnije nametne svoje projekte, o čemu kaže:

“Poduzetnik sam nepunih 10 godina i imam Projekat rješenja toplifikacije grada Živinica, gradnjom eko toplane, koja bi bila mnogo efikasnija nego što je to slučaj dovođenjem toplovoda iz Termoelktrane Tuzla. Eko toplana bi bila značajno rješđenje i za pokretanje firme Konjuh, koja se ne bi smjela ugasiti, kako se to najavljuje. Eko toplana bi koristila otpadno drvo iz Konjuha i profit bi na godišnjem nivou iznosio jedam milion KM. Takav primjer je u Gračanici, tako da bi i njihovo iskutvo bilo od značja”, kaže nam Zoletić, koji se nalazi na listi kanidata za OV Živinice ispred Liberalno demokratske stranke i mišljenja je da i kao vijećnik mogao nametnuti Općinskom vijeću ovakvo rješenje za grad.

Zoletić o svom projektu kaže kako je razgovarao sa dr.Samirom Kamenjakovićem, kandidatom za načelnika općine Živinice:

“Imam podršku od dr.Kamenjakovića, ali on neće time da se služi u kampanji. Pošto LDS nema svog kandidata za načelnika, na sjednici OO LDS smo zaključili da ne podržavamo niti jednog kanidata, već da se članstvo opredjeli za koga hoće, pošto imaju tri kandidata. Mada se u medijim špekuliše da smo za jednog ili drugog kandidata, mislim da većina članova LDS podržava kandidata dr.Samira Kamenjakovića”, mišljenja je Zoletić./Š.G./

 

Vaš komentar na članak: