GO NBL Živinice:Održana press konferencija

Danas je u Uredu Gradskog odbora Nezavisne bosanskohercegovačke liste /NBL/ Živinice održana press konferencija.Osim predsjednika, užeg rukovodstva ove partije i jednog broja kandidata za lokalne novembarske izbore, press konferenciji su bili prisutni predsjednik NBL BiH Ibrahim Hadžibajrić-načelnik općine Stari Grad Sarajevo,  Nermin Pećanac-član Predsjedništva NBL BiH, generalni sekretar Mirza Batalović i Edim Kadić, predsjednik GO NBL Tuzla.

Odmah na početku sjednice predsjednik NBL BiH Ibrahim Hadžibajrić je čestitao i zahvalio se predsjedniku NBL Živinice Esadu Kitiću na veoma brzom formiranju organizacije i obezbjeđenja normalnih uslova za rad:

“Mi nismo prvi puta u Živinicama na izborima, bili smo prisutni i na prošlim općim izborima 2018.godine.Kada saberemo sve glasove koje su dobili naši načelnici vidimo da je to brojka od preko 110 hiljada glasova, po čemu smo treća stranka u BiH.Rast naše političke partije počinje 2016.godine, kda smo probili led i ušli u vlast u mnogim općinama/gradovima.Na novembarskim izborima mi smo prijavili kandidate za 29 općina i idemo na zajedničku listu u općini Prijedor, gdje su se, što zvuči malo čudno, našle partije: NiP, PDA, SBiH, SDP, DF, NS i NBL”, kaže Hadžibajrić, koji će nastojati dobiti i četvrti mandat načelnika Stari Grad Sarajevo.

Nositelj liste GO NBL Živinice, koja broji 34 kandidata, je Esad Kitić-profesor političkih nauka,aktuelni vijećnik, dokazani patriota, privrednik, humanista i bivši komandant 210.brigade, odlikovan”Srebrnim štitom”,”Zlatnom plaketom” općine Živinice i mnogim drugim priznanjnima od skoro svim mjesnih zajednica Živinica, koji je vlastitim sredstvima pomogao razvoj i infrastrukturu, počev od puteva, mostova, sporta, kulture i vjerskih obejekata.

O zadacima koji očekuju ovu političku partiju Esad Kitić je rekao:

“Svjesni smo moralne i političke odgovornosti prema sadašnjoj agoniji bosanskohercegovačkog društva.Nakon rata je prošlo 25 godina, a stranke nisu uspjele pronaći odgovor na ključna društvena pitanja naše zemlje, naroda i građana, već su ostavljene zaglavljene u patriokratskoj i nacionalnoj konfrontaciji, kao obrascima vladanja.Naši su prioriteti jednaki prioritetima svih građana i naroda u BiH, tj. država pravde i čestitosti, izgradnja povjerenja i povratak nade- kako se može drugačije”, rekao je Kitić.

Pozvao je članstvo da bude dio dio tima u borbi za vladavinu prava koji će istrajati na dosljednom poštivanju Usatava i zakona BiH.

“Želim da praksu klijentelizma i korupcije zamijeni transparentnost svih odluka i javnost rada nosilaca javnih funkcija.Insistiramo na pravnoj sigurnosti, na jednakosti pred zakonom bez obzira na socijalne, etničke, vjerske i druge razlike.Ni jedan čovjek kojem BH društvo i njegova država pripadaju, ne smije ostati ravnodušan prema sadašnjem stanju.Ovako neprihvatljivo stanje može i mora biti izmijenjeno političkim, kulturnim i ekonomskim djelovanjem pojedinaca i organizacija.Pošto je vremena sve manje, pozivam vas da budete dio tima u borbi za pravi sistem vrijednosti u kojoj će kvalitet imati primat, nad privatnim vezama sa političkim tajkunima i moćnicima.Ne dozvolimo da nas usmjeravaju tamo gdje oni žele, ili da nas kupuju za 20 KM, jer je naš glas i pravo na izbor ono što nam ne mogu oteti”, rekao je prdsjednik GO NBL Živinice Esad Kitić.

Kandidati za Gradsko vijeće Živinice su:
1. Esad Kitić,2. Dženeta Halilčević,3. Anto Tadić,4. Izet Bajrić,5. Almira Mumić,6. Ćamil Fehrić zv. Ćame,7. Amra Kadirić,8. Suad Halilčević,9. Lejla Imširović,10. Dino Puzić,11. Sabina Alibašić,12. Armin Umihanić,13. Aida Mustafić,14. Admir Dedić zv. Hic,15. Mujaga Ramić,16. Zumreta Rakovac, 17.Zlatan Džekić, 18. Ajla Dedić,19. Midhat Hadžić zv. Mido,20. Mersudin Halilčević zv. Merso,21. Edina Bulić,22. Fadil Aljić,23. Amra Džodžaljević,24. Borislav Kucurski,25. Mehemed Mumić zv. Hepeća,26. Suada Bulić,27. Salko Mustafić,28. Midheta Alibašić, 29. Rasim Tupkušić zv. Rale,30. Sifet Hurić,31. Zekija Džinić,32. Armin Bajrić,33. Đenita Josipović zv. Džemka i 34. Rifet Habibović zv. Rile.