GO SDA: Upriličen bajramski prijem

Gradski odbor SDA Živinice po tradiciji organizuje bajramske prijeme, pa je tako bilo i danas u povodu Kurban Bajrama. U restoranu Baščaršija okupilo se članstvo ove političke partije,kao i istaknuti aktivisti.

Predsjednik OO SDA Živinice dr.Denijal Tulumović, koji je od nedavno izabran za premijera u Vladi Tuzlanskog kantona, uputio je čestitku povdom velikog praznika Kurban Bajrama i tom prilikom rekao:

“Prije dvije godine, kada smo organizovali bajramski prijem u renoviranim prostorijama SDA,  tada sam rekao da ćemo s novim prostorom krenuti još intenzivnije u aktivnosti na dobro svih naših građana. Tako se i desilo kada smo na prošlim izborima postigli vrlo dobar rezultat, ali nam je dugo trebalo da u TK formiramo novu Vladu.Zahvaljujem se svim našim članovim, simpatizerima i aktivistima na postignutom uspjehu, a posebno našem Abdurahmanu Hodžiću-Hodži, koji ima velike zasluge za snaženje naše političke partije.Činili smo maksimalne napore da dobijemo to što smo zaslužili, jer je odavno GO SDA Živinica jedna od najbojih.

Ove godine nismo zabroavili organizovati iftar, ali zbog lošeg vremena to smo odgodili.Ostajemo u nadi da ćemo lijepu tradiciju iftara na otvorenom nastaviti naredne godine.

Kada su me pitali- koliko mi je trebalo da se odlučim o prihvatanju funkcije premijera- rekao sam da sam je prihvatio bez razmišljanja.Za ovo kratko vrijeme imao sam više sastanaka s premijerom FBiH Fadilom Novalićem i dogovrili smo okvire saradnje, koji će veoma brzo dati reezultate.Naš je glavni cilj ostanak mladih u svojoj zemlji, te ćemo raditi na stvaranju uslova za zapošljavanje u realnom sektoru, a ne samo u javnim ustanovama i preduzećima.Radit ćemo na elektrifikaciji pruge Brčko-Banovići, a projekat o tome postoji još iz perioda bivše SFRJ i taj projekat bit će realizovan za dvije godine.Od posebnog je značaja gradnja Bloka 7 TE Tuzla, čija gradnja ne bi smjela biti upitna, prije svega zbog više hilajda zaposlenih u rudarstvu našeg TK“, rekao je premijer u Vladi TK dr.Denijal Tulumović.

Na današnjem prijemu GO SDA Živinice odata je počast učenjem fatihe i na druge načine poginulim i umrlim članovima ove političke partije, kao i prvom predsjedniku BiH rahmetli Aliji Izetbegoviću./Š.G./