Prema nezvaničnim podacima novi načelnik općine Živinice postao je dr.Samir Kamenjaković iz SDP Živinice.Odmah po saznanju rezultata glasanja za načelnika općine Živinice brojni građani okupili su se na Gradskom bulevaru i uputili su čestike novom načelniku.

Povodom izbora za načelnika Živinica dr.Samir Kamenjaković je izjavio:

“Zahvaljujem se građanima na podršci tokom predizborne kampanje i posebno na iskazanom povjerenju tokom današnjeg glasanja. Ono što sam obećao u predizbornoj kampanji to ću i ostvariti. Živinice idu naprijed, to će biti mjesto prosperiteta, ugodnog života i poslovanja. Želim smanjiti nezaposlenost kroz implementaciju aktivnih politika zapošljavanja, reformisat ću administraciju koja će biti u funkciji građana i razvoja biznisa, informatizacija službi i elektronski servis za građane, uvest ću pet savjeta u radu načelnika, kao što su savjeti poslodavaca, mladih, penzionera, žena i dijaspore. Još jednom veliko hvala na ukazanom povjerenju koje ću opravdati u mandatu koji slijedi”, rekao nam je večeras novi načelnik Živinica dr.Samir Kamenjaković.

Dr.Samir Kamenjaković, kanidat SDP-a dobio je 15.818 glasova birača, ili 51,18 odsto. Kandidat za načelnika općine Živinice ispred SDA Asim Aljić dobio je 14.282 glasa, ili 46,21odsto, dok je Merima Aljić, kandidat SDU dobila 806  glasova birača, ili 2,61 odsto.

Ovo su rezultati nakon obrađenih 85 biračkih mjesta, ili 98,84 odsto, dakle bez jednog biračkog mjesta koje ne može uticati na promjenu već dobivenih rezultata glasanja birača./Š.G./

Vaš komentar na članak: