Izborni štab nezavisnog kandadta za općinskog načelnika Živinica svakodnevno organizuje skupove i javne tribine u raznim dijelovima mjesnih zajednica. Proteklih dana održani su skupovi i javne tribine u Kuljanu i Ciljugama, a protekle srijede građanima su bili na usluzi aktivisti kraj info pulta, u središtu grada i tržnici u Ciljugama.

Izborni štab je pripremio saopštenje za javnost, kojim želi upoznati građane o održanim aktivnostima nezavisnog kandidata za općinskog načelnika Živinica Saliha Durića:

“Građane najviše zanima poboljšanje životnih uslova u sredinama gdje su nastanjeni, pa je tako u Kuljanu rečeno da bi među prioritete trebalO uvrstit grdnju poligona kraj mjesne četverorazredne pordučne škole, te dovršiti put do poznate džamije u Džebaru. U Ciljugama takođe ima šta da se radi, jer je centar mjesta od magistrale do tržnice postao opasno mjesto življenja. Ovdje ne postoji trotoar, a velika je frekvencija motornih vozila i pješaka, čime su ugroženi i jedni i drugi. Uz to, periferni dijelovi Ciljuga, uključujući i Staru prugu, nedostaje potrebna infrastruktura, posebno putna mreža, kanalizacija i kvalitetno vodosnabdijevanje, što bi trebao biti prioritet općinskog načelnika!

Naravno, sve to mogu uraditi stručni ljudi, kao što je i nezavisni kandidat Salih Durić, u kojeg građani sve više stiču povjerenje, jer je stručan, iskren i pošten čovjek.

Ovih dana se potajno kroz poogone RMU Đurđevik proširila vijest da se ovdje uskoro namjerava zaposliti nova radna snaga i to je samo jedna u nizu manipulacija za javnost, posebno za najugroženiju populaciju stanovništva, koja vapi za egzistencijom i zaposlenjem. Svjedoci smo da se iz sedmice u sedmicu u ovom rudniku dešavaju izuzetno ružni i negativni upravljački trendovi, koji prijete zatvaranjem rudnika, a što su mediji jednom već i objavili, jer RMU Đurđevik apsolutno nema otkrivke, jama ne daje ugalj, tehnika je potpuno zastarjela, transparentna sredstva su minimalna, sigurnost radnika je ugrožena, ekološki i rudarski propisi se ne uvažavaju, a u posljednjih dvije godine broj zaposlenih u RMU Đurđevik je smanjen za 350 radnika. Kada je u pitanju novo i javno neobjavljivanje zapošljavanja sigurno se može reći da je riječ o nastojanju uprave RMU Đurđevik da pričom o zapošljavanju i ucjenjivanjem zaposlenih za posao, iskažu podršku kandidatu za načelniku aktuelnom vd načelniku!

Budući da je Salih Durić nezavisni kandidat za općinskog načelnika, univerzitetski obrazovan i uspješan menadžer, a specijalistička znanja sticao u Njemačkoj, čije su ga kompanije kontinuirano podržavale u raznim projektima, a to čine i danas, a činit će i u buduće, odlučio je da kao samostalni kandidat nastupi na izborima za načelnika općine Živincie 22.februara. Imajući u vidu da ima veliku podršku SDA, ali i drugih političkih partija u Živinicama, uspješnih i poduzetnih ljudi, običnih građana, kao i nove Kantonalne i Federalne vlade u BiH.

Vjerujemo da će u privredni i društveni život unijeti ono što već dugo vremena građani Živinica očekuju i priželjkuju, a to je prvda, odogovornost i zapošljavanje!

Uz inicijativu i veliku podršku građana, Izborni štab nezavisnog kandidata za načelnika općine Živinice Saliha Durića, najavljuje veličanstven centralni predizborni skup u Gradskoj dvorani Živinice 18.februara u 17 sati, uz učešće poznatih muzičara naše estrade./Press Izbornog štaba Saliha Durića/

Na slici: Sa predizbornog skupa u Kuljanu

Vaš komentar na članak: