U velikoj sali BKC Živinice održan je predizborni skup Koalicije Zajedno za promjene, koju čine SUND BiH (Stranka udruženih nezavisnih demokrata BiH), Stranka pravde i povjerenja, Stranka penzionera BiH, Socijaldemokratska unija BiH, Demokratska narodna zajednica BiH i Liberalno-demokratska stranka.

“Želimo pokazati da postoje multietničke snage koje se mogu sporazumjeti i dogovoriti oko pitanja vezanih za opstojnost BiH, jednakopravnost građana i bolji život svih”, poručeno je sa ovog predizbornog skupa.

Prvi se prisutnim članovima Koalicije i simpatizerima obratio kandidat za Skupštinu Tuzlanskog kantona dr.Hajrudin Kozarević:

“Ova Koalicija je nastala na zahtjev građana od februarskih demonstracija. Mi nudimo obrazovane i stručne kandidate, koji se mogu uhvatiti u koštac sa problemima koji vas tište. Oni koji su vas varali, a dobili izbore neće ni da vas pozdrave poslije izbora. Mi takve ljude ne nudimo, već ljude visokih moralnih vrijednosti. U to ste se i sami uvjerili kada ste nam dali povjerenje na lokalnim izborima prije dvije godine, jer vas nismo iznevjerili”, poručio je Kozarević.

Mr.Mirsad Šljivić je istakao kako Koalicija Zajedno za promjene predstavlja novu snagu BiH:

“Velike partije su izdale narod i uništile su sve što je dobro u državi, te hoćeme uz vašu pomoć reći im da je bilo dosta! Obećavam da mi nećemo lagati i krasti, a uradićemo sve što je u našoj moći! Ne obećavamo radna mjesta kao neke partije, pa ćemo po njima  i uvoziti radnu snagu čak iz Kine”.

Koalicija šalje jasnu poruku-bilo je dosta prevara

Na skupu su još govorili Sedina Bosankić, Enes Gurda, Mujo Trumić, Begajet Omerović, Mehmed Nurkanović, Amir Husarić i ostali kandidati za razne nivoe vlasti i predsjednici stranaka Koalicije Zajedno za promjene. Kandidat za Skupštinu Tuzlanskog kantona Hamdija Numanović dočekan je i ispraćen sa govornice uz ovacije prisutnih, a između ostalog, rekao je:

“Ako građani BiH 12.oktobra ne prepoznaju naš Program i ne daju glas Koaliciji Zajedno za promjene, odgovaraće pred Bogom i narodom! Mi vas nećemo lagati i varati i nećemo dozovliti prezaduženost države, za koju će ispaštati i vaša djeca. Više solidarnosti, više jednakosti, bez manipulacija, sa više uvažavanja među narodima i građanima BiH, s posebnom brigom o porodicama šehida, penzionerima, socijalnim kategorijama i drugim zapostavljenim grupacijama naših građana. U krajnjem slučaju, obezbijediti posao za sve i time spriječiti iseljavanje stanovnika naše države diljem svijeta”, istakao je Numanović na večerašnjem predizobrnom skupu Koalicije Zajedno za promjene.

Aktuelni predsjednik Federacije BiH i predsjednik Koalicije za promjene je istakao kako šalju jasnu poruku narodu BiH da je bilo dosta, da trebaju promijeniti BiH, da ona uistinu treba postati normalna država, te da takve poruke šalju sa svih svojih skupova.Podsjetio je i na jučerašnje glasanje za načelnika općine Srebrenik, gdje je veoma mala izlaznost-tek 35 odsto, što je jasna poruka šta građani misle o aktuelnoj vlasti-mišljenja je Budimir.

„Želimo Bosnu i Hercegovinu bez entiteta, sa jednim predsjednikom, sa Vladom BiH i četiri regije koje trebaju biti zasnovane na ekonomskim i zemljopisnim principima. Ukoliko dosadašnje političke stranke ostanu na vlasti, ne možemo očekivati ništa dobro. Uvjeren sam u to da je narod toga svjestan. Treba promijeniti ljude koji su do sada upravljali BiH, jer su pokazali ne da su nesposobni i da ne znaju, nego da nemaju osjećaja prema narodu, da misle samo na sebe i bezobrazno su se obogatili. Pokrali su ovu državu, pokrali su ovaj narod i vrijeme je da im kažemo zbogom”, zaključio je Budimir./Š.G./

 

 

 

Vaš komentar na članak: