MZ Oskova: Složno do savremenog objekta

krov

U Mjesnoj zajednici Oskova ovih dana užurbano rade na rekonstrukciji centralne zgrade, kraj Veterinasrske stanice. Zgrada je izgrađena prije više decenija, pa je bilo vrijeme da se poboljša njeno stanje, kako bi odgovorila sve većim potrebama za razne društveno-političke i druge aktivnosti. Savjet MZ Oskova uspješno je organizovao aktivnosti i uskoro će zgrada biti rekonstruirana.

“U početku smo namjeravali samo unutrašnjost objekta poboljšati, tako što bi zamijenili plafon rigipsom, postavili novu rasvjetu, uredili zidove, ali je to sve bilo nemoguće bez rekonstrukcije krova! Tako smo danas prišli izmjeni pokrivača, pa ćemo na zgradi imati savremeni izgled krovne konstrukcije od obojenog lima”, kaže nam predsjednik MZ Oskova Enver Aljić.

Zanimljivo je istaći da su sredstva za sve radove na zgradi obezbijedili vlastitim angažovanjem, o čemu Aljić kaže:

“Mi smo veliko područje sa preko 6 hilajda stanovnika i imamo velike potrebe za modernim objektom, gdje ćemo obavljati naše razne aktivnosti, počev od društveno političkih, kulturnih, svečanih i drugih. U početku nismo imali namjeru ići u tolike radove, pogotovu ne krov, ali je to bilo nužno potrebno, što je iziskivalo neplanirani utrošak više novca. Zato ćemo se obratiti nadležnoj općinskoj službi da nam isplati bar godišnji grant koji pripada našoj  Mjesnoj zajednici Oskova, kako bi zatvorili konstrukciju finansiranja”.

Uskoro će centralna zgrada MZ Oskova dobiti novi izgled, kakav i zaslužuje. Vrijedni mještani i aktivisti do sada su realizovali nekoliko uspješnih projekata infrastrukture, pa je za pohvaliti odlučnost da se vlastitim sredstvima  riješi i pitanje zgrade za razne aktivnosti i namjene. Ovo je i dobra poruka drugim sredinama kako se mnogo može uraditi, ne čekajući sredstva Budžeta općine ili nekih drugih izvora, a koji često i ne dolaze, posebno u vrijeme besparice kakva danas vlada!/Š.G./