Naša stranka: Održana svečana sjednica Općinskog odbora

Danas je Opštinski odbor Naše stranke Živinice održao svečanu sjednicu povodom nastupajuće Nove godine. Tokom sjednice dat je osvrt na postignute rezultate u tekućoj godini i planovi za naredni period, o čemu je više govorio predsjednik ove političke partije Muradif Mujkanović:

“Ovo naše novogosdišnje druženje prilika je da se podsjetimo na obaveze kao odgovorne političke partije. Svjedoci smo stanja u drušvu, da je ono kao što je bilo i prethodnih godina i da svi vidimo da ne ide ka boljem i da je sve gore stanje, što se ogleda u množenju administracije, svojinskog zapošljavanja, a sve to u vrijeme dok nam mladi odlaze iz zemlje, a oni koji ostaju “predali su se sudbini”!Naš cilj je promjena i stvaranje građanske države u kojoj ćemo svi biti ravnopravni, a ne samo vlastodršci.Naša stranka želi promjene i napredak je evidentan u sve većem povjerenju građana, a da je to tako pokazuje primjer sa posljednjih izbora, kada je Naša stranka postala druga na području Sarajeva, uprkos činjenici da se ne možemo pohvaliti ravnopravnom tretmanu medija prema našim aktivnostima.

Naša lokalna zajednica je poseban slučaj. Poznato je da se od maja preko peticija i na druge načine borimo za smanjenje visokih paušala, ali nema boljitka, ne poštju se zakoni, Statut i Pravilnik o radu opićne Živinice.Obavili smo i više razgovara sa odgovrnim, ali je i to ostalo bez rezultata.Izdali smo preko 60 saopštenja u medijima i ukazivali na slabosti i kršenje zakonitosti u radu, međutim, ni to ne pomaže.Pokrenuli smo razgovore o saradnji sa SDP-om i drugim opozicionim partija, usaglasili smo protokole, koje ćemo potpisati početkom iduće godine.

Pozivam vas da istrajemo u našim nastojanjima, da poštenim radom doprinesemo boljitku naše zajednice i države u cjelini, te vam u to ime želim sretnu i uspješnu Novu godinu”!- rekao je u svom izlaganju predsjednik Naše stranke Muradif Mujkanović./Š.G./