Obzirom na politička, privredna i sveukupna dešavanja u i oko lokalne zajednice i njene zakonodavne i izvršne vlasti, stanja u privredi, javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Općina Živinice, te odnos svih tih organa i institucija naspram života i rada lokalne zajednice, naspram zahtjeva i potreba građana i u tom smislu trošenja budžetskih sredstvava koja pune građani, ovih dana uputit ćemo javni poziv JU RTV Živinice, da kao javni lokalni informativni servis građana, organizuju debatnu TV emisiju, na kojoj će uzeti učešće svi politički subjekti koji djeluju na području naše lokalne zajednice, kao i predstavnici javnih preduzeća i ustanova naše lokalne zajednice.

Kroz ovu emisiju želimo da se otvore ključna pitanja od interesa građana i da se građanima “iz prve ruke” pruže informacije ko, šta i kako radi, gdje su razlozi uspjeha i neuspjeha, kako lokalna vlast troši sredstva građana i kako rješava goruće životne potrebe i probleme svojih sugrađana?

Cilj nam je da se o navedenom javno i otvoreno razgovara prije nego uđemo u tzv.zonu predizborne kampanje, kada se ne biraju sredstva za obmanu građana i pridobijanje birača za svoju stranu i za svoj lični i stranački interes.

Napominjemo da ćemo zahtjevati da ovu debatu RTV Živinice organizuje i emitira uživo, te da gledaocima omogući direktan kontakt i uključenje u emisiju.

Konačan naš zahtjev po ovom pitanju objavićemo uskoro putem ovog portala i drugih društvenih mreža i sredstava javnog komuniciranja.

S poštovanjem,
Predsjednik OO “Naše stranke” Živinice
Muradif Mujkanović

Vaš komentar na članak: