“Nastavak budžetske pljačke”- Novogodišnja čestitka građanima Živinica

“Da nije žalosno i tužno, bilo bi smiješno”- što bi rekao poznati sportski komentator Mladen Delić:

“Ljudi je li to moguće” !?

Zakonodavna vlast općine Živinice odgovara:

“Sve je moguće što mi hoćemo i zašto imamo potreban broj ruku” ! A taj broj ruku, jesu visoko dignuta dva prsta za predloženi Budžet općine za 2018.godinu, u kojem su, između ostalog, izdvajanja za neučinkovitu lokalnu vlast (vijeće) jednaka prošlogodišnjem iznosu od oko 1.000.000,00 KM !

Ova budžetska pozicija članovima Općinskog vijeća obezbjeđuje još dvanaest mjeseci primanja koja dostižu i do 1.500,00 KM na mjesečnom nivou, a što im dalje osigurava raskošan život na račun ojađenih, obespravljenih i poniženih građana ! Novca nema za nezbrinute borce, a nema ga ni za obespravljene radnike uništenih preduzeća, siromašni i socijalno nezbrinuti su predmet šege i zabave za neformalna ćaskanja vlastodržaca, a svi ostali građani predmet manipulacija i krajnje drskog ponižavanja i diskriminacije !
Zapošljavanje je nebitan problem za vlast jer mladi imaju jednosmjerno trasiran put ka zemljama EU, poljoprivreda je lična briga onih koji se bave tim zanatom, a kultura i sport teret za pleća rijetkih entuzijasta !

Problemi infrastrukturnih objekata (grijanje, vodovodi, kanalizacije i sl.) nije briga općinske vlasti jer to su naslijeđeni problemi iz ranijeg perioda, tako da ni za te stvari nema novca ! Tračak nade da će se pljačka budžeta obuzdati imali smo od općinskog načelnika, koji nam u nedavnom razgovoru na ovu teme reče da su Strategijom razvoja općine za 2017.do 2026. podržanom od UNDP-a, planirane “ozbiljnije” budžetske uštede i to upravo na poziciji “naknada za nerad vijeća-paušali”, što u konačnici ostade mrtvo slovo na papiru ! U tom smislu u ime građana “hvala” našem načelniku na prijedlogu budžeta uz pitanje: “Da li principi i građanski interesi imaju bilo kakvu svoju cijenu” ?

Uz navedene informacije o samovolji lokalne vlasti, svim građanima Živinica čestitamo,nadolazeće vjerske blagdane i Novogodišnje praznike, sa nadom i porukom da sve ima početak i kraj !/Muradif Mujkanović-predsjednik OO Naše stranke/