Održan 10.kongres Liberalno demokratske stranke BiH

Danas je u Tuzli održan 10. kongres Liberalno demokratske stranke BiH, a većinom glasova delegata za predsjednika stranke izabran je Haris Redžić, poduzetnik iz Živinica.

“LDS BiH je jedna od rijetkih stranka koja iza sebe ima 10 kongresa, 28 godina postojanja i rada i 25 godina članstva u Alijansi liberalnih demokrata Evrope. To je nešto čime se ne može pohvaliti niko u BiH a mislim ni u regionu”, kazao je Amir Husarić dosadašnji predsjednik LDS-a BiH.

Iz Kantonalnog odbora LDS-a TK istaknuto je da se u prethodnom periodu radilo maksimalno na promociji liberalizma i Liberalno demokratske stranke BiH na području Tuzlanskog kantona a da o svemu tome najbolje govore rezultati urađenog , odnosno priliv novih članova u LDS.

“U protekla dva mjeseca smo uradili dosta posla i već imamo dosta rezultata toga. Mi na sljedećim izborima očekujemo dobar rezultat i pozivam sve građane iz cijele BiH da izadju na Izbore i daju podršku LDS-u , jer stranka je ojačana mnogim kadrovima koji su se dokazali u mnogim oblastima života”, istakao je Edim Kadić predsjednik Kantonalnog odbora LDS-a TK.

Nakon što je izabran za predsjednika LDS BiH Haris Redžić se zahvalio na ukazanom povjerenju i rekao:

“Intenzivno radimo, rezulata imamo i promjenit ćemo politički i poslovni ambijent na cijelom prostoru BiH i na human način učiniti ga bojim za sve građane.Vodićemo računa o populaciji stanovništva koje je u stanju socijalne potrebe, penzionerima i boračkoj populaciji. Minimalne plate ćemo povećati za tri puta i tako dati doprinos zaustavljanju odlaska mladih iz svoje zemlje.Borit ćemo se da svim građanima bude bolje”.

Pored izbora novog predsjednik LDS-a BiH delegati su izabrali i Glavni odbor stranke, izabrana su tri potpredsjednika LDS BiH, a jedan od njih je Živiničanin  Faruk Durić, dipl.ecc.

Na kongresu je dodjeljeno počasno članstvo LDS BIH predsjedniku LDP Srbije gosp. Čedi Jovanoviću./Objektivno.ba/