Danas se na dnevnom redu 30.sjednice Općinskog vijeća Živinice, kojom je predsjedavala Samra Omić-Zoletić, našlo 24 tačke. Usvojena je Odluka o provođenju obavezne dezinfekcije, dezinskekcije i deratizacije na području općine živinice.

Aktivnosti na dezinfekciji, dezinsekciji i deratizaciji provode se u cilju spriječavanja, suzbijanja i širenja zaraznih bolesti. Ovi poslovi obaviće se na kanalizacionoj mreži, riječnim koritima, podrumskim stambenim prostorijama koje su postale leglo miševa i prenosnika zaraznih bolesti, te ostalim kritilčnim mjestima i ovi poslovi radiće se kontinuirano tokm cijele godine.

Na današnjoj sjednici usvojena je i Odluka o stipendiranju učenika i studenata, tako što će učenici moći dobiti 70 KM mjesečno, a studenti 100 KM ( obje kategorije za 10 mjeseci tokom školske godine). Tokom rasprave zaključeno je da se naredne budžetske godine planiraju veća sredstva za stipendiranje učenika i studenata.

Vijećnici su najviše vremena potrošili na Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o komunalnim taksama, a rasprava o tome trajala je sve do pauze. U nastavku rada ipak je usvojena tako što su ranija povećanja taksi danas korigovana i smanjena, da bi se olakšalo poslovanje privrednicima.

Na dnevnom redu današnje sjednice OV bilo je i više planova i programa rada javnih preduzeća i ustanova, a sa rasprave su povučene tačke -Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Statut i Pravilnik o sistematizaciji dd Komunalno, Pravilnik o radu Veterinarske stanice, Statut i Pravilnik o sistematizaciji JP Gradska dvorana Živinice i JP Horizontala./Š.G./

Vaš komentar na članak: