slup

Večeras je u Plavoj sali BKC-a Živinice održana Godišnja skupština Udruženja građana Josip Broz Tito. Nakon intoniranja državne himen i odavanja počasti umrlim članovima Udruženja, pozdravne riječi uputili su predsjednik OO SDP Živinice Omer Kupusović, vijećnik Osman Mešić i predsjednik OO SABNOR-a Živinice mr. Asif Omerbegović.

Izvještaj o radu UG Jospi Broz Tito Živinice podnio je prdsjednik Fahir Spahić, koji je naglasio kako je osnovica aktivnosti promicanje lika i djela druga Tita:

“U mandatnom periodu od dvije godine Udruženje Josip Broz Tito u potpunosti je izvršilo svoje planirane zadatke. Organizoavali smo posjete značajnim istorijskim mjestima naše općine, TK i šire, uključujući posjete Jajcu i Mrkonjić Gradu, gdje su udareni temelji SFRJ i Bosne i Hercegovine. Zajedno sa Forumom mladih SDP-a izveli smo više radnih akcija, kao na spomen partizanskom groblju Karaula, parku iza hotela Konjuh, te na Konjuh planini, mjestu gdje je poginuo i sahranjen narodni heroj Pejo Marković. Takođe smo posjetili Kuću cvijeća u Beogradu i prisutvovali sahrani Jovanke Broz. Po prvi puta organizovali smo obilježavanje 4. oktobra, Dana oslobođenja Živinica u Drugom svjetskom ratu i želimo da to preraste u tradiciju”.

Tokom rasrpave član Udruženja Milivoje Milić je prdložio platformu za konačno rješenje problema BiH kao države u njenim istorijskim granicama, što je usvojeno uz podneseni Izvještaj o radu tokom mandatnog perioda.

Finansijski izvještaj o poslovanju podnijela je blagajnica Rada Gužvanj, koja je istakla da se sredstva za rad akumuliraju uglavnom iz članarine i da je protekla godina završena pozitivnim poslovnim rezultatom skromnih prihoda.

U nastavku rada izabrani su novi članovi Predsjedništva OO Josip Broz Tto Živinice i novo rukovodstvo. Tako su u Predjeseništvo izabrani Suzana Nikić, Enefa Šehović, Mujo Aljić, Asim Zoletić, Rada Gužvanj, Lidija Đaković, Refika Berberović, Zijad Hadžikić, Muhamed Klopić, Jusuf Gavranović i Fahir Spahić, koji je ponovo izabran za predsjednika UG Jospi Broz Tito Živinice, što je popraćeno dugotrajnim aplauzom!/Š.G./

Vaš komentar na članak: