Općinska izborna komisija Živinice uspješno je obavilaa sve potrebne pripreme za održavanje prijevremenih izbore za načelnika općine Živinice. Jutros u 7 sati otvoreno je svih 85 biračkih mejsta, a na raspolaganju su i dva mobilna tima.

Danas pravo glasa ima ukupno 53.628 birača, od čega je 61 birač koji glasa putem mobilnog tima i 168 birača za birače koji glasaju izvan BiH, dok je 53.399 birača koji glasaju na redovnim biračkim mjestima.

Još jednom podsjećamo da je došlo do promjena birčakog mjesta za Zeleniku, tako da nova lokacija biračkog mjesta 079A006 Zelenika je u JU Osnovna škola u Svojatu.

OIK Živinice formirala je službu za pružanje inforamcija građanima o svim nedoumicama koje imaju prije glasanja, kao i pružanje informacija o mjestu glasanja svakog pojedinca. Faketa Đulović i Subhija Tursunović kažu, kako imaju mnogo poziva i da su odgovarale na sva tražena pitanja.

Do 11 sati na biračkim mjestima općini Živinice glasalo je 12.028 birača ili 14,07 odsto. U popodnevnim satima očekuje se veća izlaznost građana! /Š.G./

Vaš komentar na članak: