Općinska izborna komisja uspješno provodi aktivnosti uoči predstojećih općih izbora koji će se održati 12.oktobra. Predsjednik OIK Živinice Muhamed Tulumović ističe da se uspješno privode kraju svi planirani zadaci, pa je tako bilo i juče kada je organizovano educiranje članova biračkih odbora.

Za provođenje izbornih aktivnosti radi komisija u sastavu Jasmina Jovičić, Gordana Tadić, Suad Avdagić i Hasan Ramić, na čelu sa predsjednikom Muhamedom Tulumovićem.

Komisija je ocijenila da je odziv pozvanih članova biračkih odbora na edukaciju zadovoljavajući.Zavisno od daljeg odziva na edukaciju i uspješnosti rezultata testiranja članova biračkih odbora Komisija će ocijeniti da li su potrebni dodatni termini za edukaciju članova biračkih odbora, a sve u cilju što uspješnijeg provođenja Općih izbora, zakazanih za 12. oktobar 2014. godine.

Na području općine Živinice 12.oktobra glasaće se na 89 biračkih mjesta / 85 redovnih, 2 za glasanje u odsutnosti i 2 mobilna tima/, na koje bi trebalo izaći 53 244 birača, koji će imati na raspolaganju dati svoje glasove nekome od 22 političke stranke, 6 koalicija ili 5 nezavisnih kandidata./Š.G./

Vaš komentar na članak: