OO DF Živinice: Izabrano novo rukovodstvo

Danas je održana izborna Skupština OO Demokratske fronte Živinice, koja je počela intoniranjem državne himne BiH. Na dnevnom redu Povjereništva OO DF Živinice utvrđen je dnevni red o konstituisanju Skupštine DF Živinice, izbor OO DF i predsjednika OO DF Živinice.

Za predsjednika Skupštine OO DF Živinice izabrbana je Kristina Banović, dok su za potpredsjednike izabrani Nadira Sofić i Amir Brkić, nakon čega se prešlo na tajno glasanje za izbor članova OO DF Živinice i predsjednika ove političke partije.
Za predsjednika OO DF Živinice izabran je Esad Kitić, koji je nakon izbora izjavio:

“Zahvaljujem se na ukazanom povjerenju i čestitam svim izabranim članovima u organe naše političke partije. Nadam se da ćemo zajedničkim naporima opravdati povjerenje koje nam je danas ukazano.Naš naredni zadatak je nastavak aktivnosti osnivanja mjesnih odbora tamo gdje to još nismo učinili. U narednom periodu ćemo dokazati da će naša politička partija biti među najboljima i primjetio sam da nas se već plaše i komentiraju -zašto ja ovdje?!Nije teško zaključiti zašto se to pitaju i zašto se plaše mog angažmana u DF, jer svi dobro znaju koliko mogu i koliko sam učinio u odbrani države, a poslije u njenoj izgradnji.Nadam se da će ovaj dan ostati upisan u istoriji DF koja okuplja mlade i ambiciozne snage, koje znaju šta hoće i šta trebamo uraditi!Postavićemo najbolje ljude da preuzmu odogovornost i pokažu da je kadar Demokratske fronte onaj činilac koji može mnogo uraditi za državu BiH, jer je jedina perspektiva države u multietničnosti”, rekao je Kitić.

Potom su se prisutnima obratili potpredsjednik DF BiH Aleksandar Remetić, dr.Zlatan Begić-povjerenik DF TK i Bahrudin Šarić, predsjednik DF Grada Tuzla.

„Na osnovu dosadašnjih aktivnosti na području TK mogu slobodno reći da ćemo na narednim opštim izborima. oktobra 2018. godine odnijeti ubjedljivu pobjedu.U to sam siguran kada vidimo stanje na terenu i raspoloženje ljudi. Kada smo Esadu Kitiću davali povjerenje da organizuje rad stranke u Živinicama znali smo da će on to obaviti na najbolji način, što je dokaz i današnje zasjedanje i konstituisanje Skupštine OO DF Živinice, za koju tvrdim da će biti među najuspješnijim“, rekao je dr.Zlatan Begić./Š.G./