Danas je OO LDS Živinice organizovala izbor rukovodstva Asocijacije mladih i svečanost povodom otvarnja nove kancelarije ove političke partije. Za predsjednicu Asocijacije mladih LDS Živinice izabrana je Alma Konjević, a zamjenice predsjednice su Admira Rakovac i Amela Hodžić. Takođe je izabrano i Predsjedništvo Asocijacije mladih.

Nakon izbora za predsjednicu Alma Konjević, studentica Medicinskog fakulteta u Tuzli je istakla:

“Prije svega želim se zahvaliti na izboru za predsjednicu Asocijacije mladih, a što se tiče naših aktivnosti mi ćemo sigurno dati svoj puni doprinos daljem organizacionom jačanju naše političke partije. Prvo što ćemo uraditi je Program aktivnosti, kojim predviđamo izradu raznih projekata za dobro mladih, ne samo naše političke partije. Pred nama su lokalni izbori i sigurno nam je to prioritet, kako bi postigli što bolje rezultate”.

Zamjenica predsjednice Admira Rakovac je studentica Fakulteta političkih nauka-odsjek žurnalistike, zahvalila se na izboru i rekla:

“Pred nama je mnogo posla i nastojaćemo ga uraditi na najbolji način. Mladi imaju energije, ali i snage za promjene koje su nam neophodne. Poznato je da je danas u BiH najteže mladima, koji ne znaju kojim putem nakon završenog fakulteta ili neke druge školske spreme, pa su prinuđeni napustiti svoja vijekovna ognjišta. To moramo promjeniti, a prvi test su naredni izbori”.

Nakon sjednice i formiranja Asocijacije mladih, predsjednik OO LDS Živinice Zahid Mušić je rekao da su proteklih mjeseci vođene velike aktivnsti na organizacionom jačanju i da spremni dočekuju naredne izbore:

“Imamo formirane sve strukture u našoj partiji, tako da smo prošle sedmice konstituirali Asocijaciju žena, a danas i Asocijaciju mladih. Svi su željni dati svoj maksimum i nadamo se uspjehu na lokalnim izborima. Danas smo upriličili i svečano otvaranje našeg ureda na lokaciji kraj Gradskog bulevara, gdje smo ugostili predsjednika LDS BiH Amira Husarića i predstavike LDS TK”.

Predsjednku LDS BiH mr.Amiru Husariću pripala je čast da na svečan način otvori nove prostorije OO LDS Živinice i tom prilikom je okupljenom članstvu rekao:

“Pripala mi je čast da otključam vrata jednoj od najuspješnijih i najorganizovanijih općinskih organizacija naše partije u BiH. Na narednim izborima izlazimo sa svojim kandidatima u 15 općina BiH i vjerujem da će uz ovakvu organizaciju kao u Živinicama doći i željeni rezultati. LDS je usvojio strategiju, plan i platformu aktivnosti za predstojeće lokalne izbore u kojima LDS izlazi u oba bosanskohercegovačka entiteta i distriktu Brčko. Ključne teme LDS kandidata biti će posvećene preraspodjeli i povećanju prihoda lokalnih samouprava i njihovo usmjeravanje prema zapošljavanju i intenziviranju komunikacija sa drugim lokalnim samoupravama iz Evropske Unije”, istakao je Husarić i obećao podršku OO LDS Živinice na lokalnim izborima.

A nakon kraćeg obraćanja prisutnima uslijedilo je druženje uz koktel i slavljeničku tortu, koja je zasladila današnje okupljanje, tj.formiranje Asocijacije mladih i useljenje u nove prostorije./Š.G./

Na slici: Predsjednica Alma, sa svojim pomoćnicima Admirom i Amelom

Vaš komentar na članak: