Večeras je u motelu Magistrala održan centralni promotivni skupa OO LDS Živinice, na kojem je predstavljena lista kandidata za Općinsko vijeće Živinice.Skup je počeo intoniranjem državne himne, a potom su prisutnim članovima i simpatizerima ove politčke partije predstavljeni kandidati za OV.

Predsjednica Frakcije žena Amira Halilović govorila je o položaju žena i njihovom angažovanju u politici, te pozvala prisutne da im daju povjerenje i glasaju za njih na izborima 2.oktobra:

“Imamo Program kojim želimo da se žene osnaže za što veće i aktivnije učešće u vlasti. Žene liberali su ravnomjerno zastupljene na listi kandidata za OV i Predsjedništvu LDS. Ako žene liberali uđu u vlast trudit će se da se izbore za ženska prava, koja su svake godine sve manja i ugroženija. Žene su odgovornije, uspješnije i sposobnije u svakom poslu, slobodne su i dostojanstvene, takođe i hrabre, te nam zato treba ukazati više povjerenja”.

Predsjednica Mladih liberala LDS Alma Konjević je u svom izlaganju rekla da je mladima mjesto u svojoj domovini a ne da posao traže vani:

“Jedan od velikih problema mladih danas jeste njihova pasivnost, prvenstveno u politici.Mi mladi želimo da sebi osiguramo egzistenciju, želimo da ostanemo u našoj domovini da se tu obrazujemo, da se zaposlimo, i formiramo naše porodice, ali nažalost ovaj sistem vlasti koji mi trenutno imamo radi upravo suprotno, tjera mlade iz domovine.

Jedan od mojih ciljeva jeste da aktiviram mlade, da se ponude različiti projekti, aktivnosti gdje će oni moći davati svoje ideje, gdje se ih realizovati i na kraju prezentovati. Kao osoba koja je učestvovala u različitim projektima iz mnogih oblasti, neko ko je radio sa mladima i neko ko je želio da realizuje svoje ideje znam kako je to teško. Jedan od projekata na kojem sam radila u sklopu AK Sloboda Tehnograd čiji sam i dugogodišnji član, jeste omasovljavanje mladih u sportu, kako rekreativaca, tako i onih koji se aktivira bave sportom. Želim da istaknem jednu važnu stvar da finansiranje masovnog sporta nije finansiranje profesionalnih i polu profesionalnih klubova. Ali, finansiranje masovnog sporta u smislu promovisanja zdravlja i zdravijeg načina života jeste. Tu bi dotakla nese infrastrukture koje je katastrofalna, npr uređajem korita rijeke Spreče moglo bi se napraviti šetalište, ili biciklisticka staza, gdje bi mladi ali i odrasli sa porodicama mogli provesti kvalitetno i zdravo vrijeme”.

Uradili smo mnogo -sada je do vas

Predsjednik OO LDS Živinice Zahid Mušić je nosilac liste kandidata za lokalne izbore i večeras je govorio o potrebi opredjeljenja građana za liberale i naveo razloge zašto?

“Od samog osnivanja LDS Živinice početkom godine mnogo smo učinili na infrastrukturi naše političke partije, pa danas imamo mjesne organizacije, Frakciju žena i Mlade liberale. Sada nam je glavni zadatak i cilj da u Općinsko vijeće uvedemo liberale, da budu respektabilan faktor u odlučivanju o svim značajnijim pitanjima za sve građane naše općine.Što je do nas mi smo učinili i sada ste vi građani na potezu, da nas podržite i date glas kandidatima LDS, na našoj listi imamo 36 kandidata, od kojih su 40 odsto žene, to je i lista mladih kojih ima 17, kao i još 12 bivših pripadnika ARBiH.Lista okuplja značajan broj mladih liberala, koji su mahom nezaposleni i mi to želimo promijeniti”, rekao je Zahid Mušić.

Podršku kandidatima OO LDS Živinice za predstojeće izbore za OV Živinice dao je i predsjednik LDS BiH mr. Amir Husarić, koji se u svom izlaganju osvrnuo na aktuelno političko stanje u zemlji, zaplašivanje građana, što je davno pročitanja”knjiga”, rekao je Husarići i odao priznanje za uspješne aktivnosti koje je OO LDS obavila od osnivanja do predstavljanja kandidata, tako da očekujem da će 2.oktobra liberali Živinica izboriti ulazak u Općinsko vijeće./Š.G./

Vaš komentar na članak: