OO LDS: Održan promotivni skup

 

Večeras je Liberarno demokratska stranka održala promotivni skup u velikoj sali BKC Živinice, pod nazivom “BiH je ispred svih”. Nakon uspješno formiranog Kantonalnog odbora i općinskih odbora u velikom broju mjesta na području TK, večeras je u Živinicama održan veličanstveni skup LDS-a BiH. Ni nevrijeme koje je zahvatilo kompletno područje Tuzlanskog kantona nije spriječilo veliki broj pristalica i smipatizera ove stranke da ispune veliku dvoranu BKC-a Živinice do posljednjeg mjesta.

Nakon intoniranja državne himene BiH, velikom broju prisutnih obratili su se predsjednik LDS BiH mr.Amir Husarić, predsjednik KO LDS TK mr.Edim Kadić, član Predsjedništva LDS BiH mr.Haris Redžić, predsjednik OO LDS Živinice Zahid Mušić i drugi zvaničnici.

U ime domaćina prisutne je pozdravio predsjednik OO LDS Živinice Zahid Mušić:

“Uprkos jakoj kiši i nevremenu našem promotivnom skupu odazvao se veliki broj građana, naših članova i simpatizera i hvala na izdvojenom vremenu za ovaj veliki skup. Večerašnji promotivniu skup nastao je kao rezultat rada ojačanih i novoformiranih općinskih i kantonalnog odbora. Našem LDS pristupio je veliki broj novih članova, među kjima i poduzetnika, kao što su Hariz Redžić, Faruk Durić i Edim Kadić. U narednom periodu očekujemo još veći priliv novih članova jer se borimo za državu ravnopravnih građana, principi LDS su Ekonomija-Ekologija-Evropa, o čemu će više govoriti naši večerašnji gosti”.

Skup je pozdravio mladi ljekar Emir Durić, naglasivši da iz dana u dan i sami vidimo da sve više mladih i obrazovanih kadrova nažalost napušta našu zemlju, u potrazi za „boljim sutra“. Ne želimo da BiH postane zemlja starih i nemoćnih, jer su svi mladi otišli, ova zemlja ima znanje i ima budućnost samo ako građani u oktobru prepoznaju prave snage koje ih mogu povesti naprijed, rekao je on.

Pažljivo je praćen govor sekretara LDS-a BiH, Bojana Zeca Filipovića i predsjednika ove stranke Amira Husarića, koji je rekao da u ovoj državi može bolje, može pravednije i možemo puno sretnije i bolje živjeti. Pokušaćemo poslati u historiju sve one koji trenutno rade na izvršnim i zakodonavnim pozicijama u BiH, jer osam mjeseci pred izbore, u toku najveće političke krize u našoj državi oni ne rade ništa, a primaju plate, zaključio je Husarić i dodao:

“Smatram da glasači moraju sve sadašnje aktere poslati u politčku prošlost, jer je nedopustivo da 8 mjeseci prije izbora prestane funkcionisati Državni parlament, Vijeće ministara, da Vladu FBiH i Parlament svjesno blokiraju oni koji sve to vrijeme ništa ne rade, a primaju enormno visoke plate.I sve to se dešava u trenucima žestokih i otvorenih napada na Ustavni poredak jedine nam domovine.Zbog svega pomenutog pozivam sa ove govornice sve stranke političkog centra da se okupe u jedan veliki i relevantan zajednički blok, kako bi građani znali da imaju za koga glasati i time doprinesu velikoj promjeni ka poduzetnicima, civilizovanom i evropskoj uniji usmjerenom društvu”.

Poduzetnik i član Predsjedništva LDS BiH mr.Haris Redžić je pozvao građane da na izborima podrže nove snage na politčkoj pozornici BiH.Ovaj ugledni privrednik iz Živinica,  istakao je da želi da ohrabri mlade, da ne gube nadu da uzmu sudbinu u svoje ruke, da rješenja postoje. Mi smo večeras ukazali na par stvari, rekao je on, koje treba u narednom periodu uraditi da bi se promijenio i politički i ekonomski ambijent u korist građana i države Bosne i Hercegovine. Ako bi se predali onda bi ovo bila zemlja staraca i ona bi samo odgovorala ovim trenutnim vlastodršcima, sve dok ne isisaju i posljednju marku svih sredstava koje posjeduje. Mi želimo to promijeniti. Želimo dati podršku poduzetnicima i želimo popraviti stanje unutar naroda jer nam je trenutno 70% građana u stanju socijalne potrebe.

Sa ovog mjesta pozivam sve građane BiH, bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost, da okrenu novu stranicu historije na način da podrže LDS, kako bi BiH brže stupila u euroatlantske integracije i NATO. Sadašnji vlastodršci bit će upamćeni po međusobnim svađama, pa i svađama unutar svojih redova, bit će upamćeni da su davali izjave sa zapaljivom retorikom, govoreći o novom ratu, o naoružanju, o negiranju pravomoćnih sudskih odluka, o veličanju ratnih zločinaca itd, sve sa ciljem da ostanu na vlasti. Mi danas živimo u zemlji gdje je biti korumpiran postalo vrijednost, a svi koji to ne prihvaćaju budu diskriminirani i nepoželjni u BiH, zbog čega imamo odliv stanovništva u zemlje EU u velikom broju”, rekao je Redžić.

Predsjednik KO LDS-a TK, Edim Kadić je istakao  šta je sve učinjeno u proteklih par mjeseci na području našeg kantona kada je širenje ideje liberalizma u pitanju.

“Evo i ova puna sala i pored ovog nevremena napolju jasan je pokazatelj da se ideja librelizma širi Tuzlanskim kantonom. Iz dana u dan kao stranka postajemo sve jači i jači, a svaki dan nam pristupaju i novi kvalitetni kadrovi. Pored Gradskog odbora u Tuzli formirali smo i odbore u Kladnju, Banovićima, Kalesiji … pa gotovo u svakoj općini na području TK imamo svoje organizacije, rekao je Kadić.

Slobodno možemo reći nakon svega da je Tuzlanski kanton postao bogatiji za respektabilnu političku snagu koja zna šta treba građanima ove zemlje i za razliku od ostalih, koja zna kako to i uraditi.