Danas je OO LDS Živinice organizovala press konferenciju, na kojoj su govorili Denis Delić, predsjednik Izbornog štaba i kandidat za OV, te Zahid Mušić, predsjednik ove političke partije i nosilac liste LDS Živinice.

Denis Delić je istakao da lista kandidata za OV broji 36 članova, od čega 15 žena ili 41 odsto, zatim 16 mladih, među kojima i 7 studenata:

“Na listi se nalazi 22 nezaposlena kandidata ili 61 odsto, zatim 5 penzionera i 2 RVI, dok je 13 kandidata bilo u redovima ARBiH. Od 36 kandidata, njih 4 imaju VSS, a 32 su sa srednjom stručnom spremom”.

Zahid Mušić je govorio o potrebi izgradnje takvog društva u kojem mladi neće tražiti zaposlenje van granica svoje zemlje:

“Lista LDS je formirana  bez uticaja lokolnih općina i uticaja lokalnih moćnika koji djeluju iz sjene. Ovo je lista hrabrih, slobodnih, odgovornih i dostojanstvenih ljudi, koji žele da žive u BiH, u općini Živinice, da ovdje studiraju, da ovdje rade, da u BiH formiraju svoje porodice”.

Nakon održane press konferencije svi kandidati OO LDS za OV Živinice prošetali su Gradskim bulevarom i družili se uz kafu i druge napitke/Š.G./

Vaš komentar na članak: