Juče je održana vanredna sjednica Općinskog vijeća Živinice, na kojoj je, između ostalog, razmatrana i usvojena Odluka o utvrđivanju javnog interesa za nepotpunu eksploataciju nepokretnosti na prijedlog JP “Međunarodni aerodrom Tuzla” d.o.o.

Prije glasanja za pomenutu Odluku, vijećnik Zahid Mušić-član LDS, javio se za riječ i predložio slijedeće:

“Ja sam se javio za riječ i predložio da se ta tačka povuče sa dnevnog reda, a da se donese zaključak o potpisivanju sporazuma između predstavnika općine Živinice i Aerodroma Tuzla o zapošljavanju nove radne snage i to u omjeru 60 odsto sa područja općine Živinice, pošto se Aerodrom Tuzla nalazi na području naše općine, tj. u obližnjim Dubravama, naravno sve u skladu sa Zakonom. Tek kada se potpiše sporazum da se pomenuta tačka stavi na dnevni red Općinskog vijeća. Predsjedavajući na sjednici, uz podršku vladajuće koalicija SDA-SDP nisu dali moj prijedlog na glasanje, jer se OV prvo izjašnjavalo o usvajanju prijedloga pomenute Odluke, pa tek kada je Odluka prošla dat je moj prijedlog na glasanje, koji je podržalo 13 vijećnika. Ovim činom i dalje je omogućeno da se na obližnjem Aerodromu Tuzla u Dubravama zapošljavaju kadrovi iz drugih općina, a prvenstveno iz Banovića”.

Jučerašnja vanredna sjednica OV Živinice još jednom je pokazala kako se aktuelna većina odnosi prema opoziciji i ovo je bio još jedan primjer diskriminacije, uprkos činjenici da je bilo riječi o konstruktivnom prijedlogu, za dobro nezaposlenih sa područja općine Živinice./Press OO LDS Živinice/

Vaš komentar na članak: