Danas je održana sjednica Općinskog odbora Liberarno demokratske stranke Živinice, na kojoj je usovojen Izvještaj o radu mjesnih odbora ove političke partije, predsatvljeni su i novi mjesni odbori i uručene knjižice novim članovima. Raspravljalo se i o predstojećim zadacima za općinske lokalne izbore, te sagledavanje aktuelne političke situacije u općini Živinice.

Predsjednik OO LDS Živincie prof. Zahid Mušić je istakao da je formirano više mjesnih odbora i da su redovi ove političke partije ojačani novim članovima:

“LDS Živinice je uspješno provela aktivnosti na formiranju novih mjesnih odbora, kojih je sve više, kao i novih članova. Posebno nas raduje da mladi sve više prepoznaju naše programske zadatke i pristupaju nam , jer tu vide i rješenje mnogih problema koji danas tište mlade, a to su nezaposlenost i beznađe. Mi za predstojeće lokalne izbore sada vršimo selekciju kandidata, koji će se naći na izbornoj listi naše straneke. Nastojimo kao i uvijek do sada, da na vrhu liste budu predstavnici mladih i manjinskih zajednica”, rekao je predsjednik OO LDS Živinice Zahid Mušić.

Mersudin Umihanić se osvrnuo na tešku ekonomsku situaciju koju LDS želi prevazići, ukoliko dobiju podršku građana na izborima:

“LDS na predstojećim lokalnim izborima izlazi sa programom koji nudi rješenja za nove načine zapošljavanja na loklanom nivou, kao i odgovore na sve težu ekonomsku situaciju i izvjestan nastavak padova fondova za zdravstvo, penziono i zapošljavanje. LDS će svojom politikom kandidata na vrhu liste demonstrirati svoju uvjerenost da općinska vijeća moraju biti višenacionalna, kao zalog budućnosti moderne, demokratske i prosperitetne BiH. Vjerujemo da će takvu našu orijentaciju građani svesrdno podržati”.

Na sjednici OO LDS Živinice je rečeno, a što je ušlo i u zaključak sa ovog skupa, da izbori u Mostaru moraju biti održani, pa makar i po starim pravilima, jer je i to bolje od najavljen podjele grada na dvije općine.

Đulka Softić se osvrnula na mnoge teškoće i nerješene probleme u društvu i pozvala je građane, posebno mlade da se odazovu izborima i svoj glas daju LDS Živinice, jer jedino mladi mogu donijete promjene na bolje.

Mladima jedino siguran “crveni karton” na konkursu za posao

Stariji član LDS Živinice Ibrahim Muratović je istakao da ne želi na listu, u intersu mladih, kojima treba dati šansu, jer niko ne može bolje od njih prepoznati način borbe za svoja prava. Zato je odustao od kandidature, kako bi što više mladih došlo na listu za predstojeće lokalne izbore.
Meliha Muratović, kao predsjednica MO Bašigovci želi više mladih u redovima LDS, posebno zbog toga što je danas mladima najteže:

“Mladi u BiH danas žive u velikim problemima. Kada sam završila fakultet nisam mogla ni predpostaviti da već skoro dvije godine neću dobiti posao, a vidim da mnogi sa akademskom diplomom čekaju godinama na rješenje svog egzistencijalnog problema. Tokom studija me pratilo mnogo nepravde i imala sam trnovit put do diplome, a danas radim neke mizerne, ali poštene poslove, kojih me nije stid. Pozivam mlade da ne posmatraju sa strane, jer ne vrijedi čekati da nam probleme riješe oni koji to neće, kojima smo važni samo onaj jedan mjesec pred izbore. Trebamo se boriti jer smo obespravljeni i na granici smo pakla. Mnogi od nas imaju već 35 do 40 godina života, a da nemaju ni dana radnog staža i još uvijek smo na grbači svojih roditelja. Prilikom mog svakog učešća na konkursu uvijek sam dobivala”crveni karton”, kao i mnogi mladi, koji jedini izlaz iz krize vide u odlasku iz svoje zemlje, a ja to ne želim. Moramo se izboriti da sami preuzememo sudbinu u svoje ruke i moramo naći mjesto pod suncem u sovjoj državi BiH. Sigurno je da 90 odsto mladih u BiH živi u beznađu i tome treba doći kraj. Zato pozivam mlade da se uključe u LDS i zajedno promjenimo svoj nepovoljan status”!

Jedan od zaključaka sa današnje sjednice OO LDS Živinice je poziv građanima na bezrezervnu podršku:

“Analizirajući veliko blokovsko suprotstavljanje desnice i ljevice na ovim izborima, LDS poziva građanke i građane da nakon dugo vremena glasaju slobodno i hrabro za kandidate LDS, kao predsatvnike političke opcije slobode, znanja, hrabrosti i individualiteta u vremenu nesloboede, haosa, kolektiviteta i straha”./Š.G./

Vaš komentar na članak: