Sinoć je održana sjednica Predsjedništva OO LDS Živinice, na kojoj su razmatrane i usvojene Informacija o aktivnosti uoči prdstojećih lokalnih oktobarskih izbora, Formiranje Asocijacije žena i mladih OO LDS Živinice, te tekuća pitanja. Sjednica je održana u novim prostorijama koje se nalaze u blizini Gradskog bulevara-Ulici 25.novembar do broja 85-D.

Na ovoj sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik i nosilac liste kandidta za članove općinskog vijeća na predstojećim izborima Zahid Mušić, osuđena je namjera rušenja objekta prodavnice porodice Omeragić, zbog gradnje raskrsnice ka Konjuhovim “finalima”. Predsjedništvo OO LDS Živinice sugeriše potrebu rješenja ovog prolema na obostrano zadovoljstvo porodice Omeragić i općine Živinice, tako da niko u ovom slučaju ne ostane oštećen.

“Treba zaštiti interese svih građana, a ne lokalne moćnike”, istanuto je na sjednici.

Kada je riječ o pripremama za lokalne izbore OO LDS će formirati Izborni štab najdalje do 20. avgusta, do kada će se izvršiti potrebne pripreme za izradu promotivnog materijala. Novce za izbornu kampanju obezbijediće se vlastitim sredstvima, u okviru mogućnosti svih članova.

Pokrenute su i aktivnosti oko formiranja Asocijacije žena, a za predsjednicu Inicijativnog odbora izabrana je Amira Halilović. Takođe je izabran i Tim za medije u sastavu Mersudin Umihanić-predsjednik i članovi Admira Rakovac i Muzafer Selić./Š.G./

Vaš komentar na članak: