OO LDS Živinice: Preporuka članstvu za izbore da odluče slobodno, odgovorno i dostojanstveno

Danas je povodom završetka predizborne kampanja održana press konferencije OO LDS Živinice, na kojoj su se novinarima obratili predsjednik ove političke partije i nosilac liste kandidata za Općinsko vijće Živinice Zahid Mušić, te Ibrahim Muratović i Muzafer Selić.

Predsjednik OO LDS Živinice Zahid Mušić je zadovoljan organizovanim i porvedenim aktivnostima tokom predizborne kampanje i očekuje nagradu od građana koji imaju pravo glasa:

“Učinili smo sve kako smo planirali prije kampanje i sada je na građanima da kažu svoje. Ovom prilikom želim reći da smo na sjednici OO LDS i Predsjedništvu dogovorili za koga naše članstvo da glasa kada je u pitanju načelnik općine Živinice, pošto mi nemamo svog kandidata za tu poziciju. Mi smo dogovorili da prepuštamo članovima LDS da se izjasne na izborima slobodno, odgovorno i dostojanstveno za onog kandidata kojeg žele na toj poziciji, bez da ikoga favorizirimo. Uostalom, to je demokratsko pravo svakog građanina, pa i naših članova. Time želimo spriječiti razne špekulacije koje se šire, mada o tome imamo jasan stav”, rekao je Zahid Mušić.

Kandidat za člana Općinskog vijeća Živinice Ibrahim Muratović takođe je zadovoljan predizbornom kampanjom i očekuje povoljan rezulta na izborima 2.oktobra:

“Bili smo složni i jedinstveni, imamo ekipu od 36 vrijednih kandidata, tako da se nadamo dobrom uspjehu. Dajem punu podršku za izbor u Općinsko vijeće najstarijim članovima i kandidatima naše LDS Muzaferu Seliću i Zijadu Muminoviću, koji su tokom cijele kampanje bili aktivni i dosljedni u izvršavanju svih zadataka”, rekao je kandidat za OV Živinice Ibrahim Muratović./Š.G./