Večeras je održana sjednica Općinskog odbora LDS Živinice, na kojoj je predsjednik ove političke partije Zahid Mušić predložio slijdeći dnevni red: Izvještaj o formiranim mjesnim odborima LDS Živinice, Pripreme za Kantonalni odbor LDS Tuzlanskog kantona, Aktuelna politička situacija i rad Općinskog vijeća Živinice, te Tekuća pitanja. Ovaj dnevni red je i usvojen, a potom je predsjednik OO LDS Živinice Zahid Mušić rekao:

“Sa zadovoljstvom ističem postignute rezultate na formiranju novih mjesnih odbora LDS Živinice tokom ovog i prošlog mjeseca. Formirano je ukupno osam mjesnih odbora, a do kraja idućeg mjeseca nadam se da ćemo u svim mjesnim zajednicama imate naše mjesne organizcije”.

“Mjesna zajednica Centar Živinice je spremna da ide odlučno u promjene, kako bi imali svoje predstavnike na lokalnom nivou. Do sad su sve političke stranke zaobilazile MZ Centar, smatrajući građane ove mjesne zajednice nebitnim za vođenje Općine Živinice, iako veliki broj sposobnih mladih ljudi nezaposleni gledaju kako se na rukovodeće pozicije imenuju polupismeni članovi vladajućih stranaka”, rekao je predsjednik MO Centar Emir Huseinović.

Za predsjednicu MO Bašigovci izabrana je Meliha Muratović, u MO Rudar predsjednik je Izet Čaušević, u MO Zelenika Fahrudin Mušić, MO Repuh predsjednik je Safet Fejzić, MO Đurđevik Zijad Muminović, MO Dubrave Muhamed Rakovac i MO Gračanica Mumin Kozarević.

OO LDS Živinice je zaključila da se priključi radu Kantonalnog odbora LDS TK u Srebreniku, gdje će se organizovati tradicionalno druženje 28.decembra.

“Razmatrali smo večeras i aktuelnu političku situaciju, kao i rad Općinskog vijeća Živinice. LDS u OV djeluje kao konstruktivna opozicija, sa namjerom da podrži sve aktivnosti Općinskog načelnika i OV, koji su u interesu građana općine Živinice, a isto tako da kritikuje i osuđuje nezakonite i štetne odluke”, rekao je član OO LDS Mersudin Umihanić.

Govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji predsjednik OO LDS Živinice i vijećnik u OV Živinice Zahid Mušić je rekao:

“Osuđujemo pokušaj aktuelne većine SDA/SDP da za 40 do 50 odsto poveća cijene komunalnih usluga /vode i kanalizacije građanima općine Živinice/. LDS smatra da prekomjerno i stranačko zapošljavanje u JP Komunalno Živinice nije opravdan razlog za povećanje cijena komunalnih usluga. LDS ima prijedlog niza mjera i postupaka, kako bi ovo preduzeće uspješno poslovalo, a koje je i predložilo Općinskom vijeću Živinice”.

LDS se zalaže da se održe općinski izbori 2016.godine po važećim zakonskim propisima, ali da glasanje bude elektronsko, kako bi se izbjegle nezakonite radnje u biračkim odborima, krađe mandata i sl.

LDS nije zadovoljan sprovođenjem reformske agende, gdje je vidno ugrožavanje već stečenih radničkih i drugih prava/ukidanje prevoza, regresa, minulog rada, toplog obroka i dr.

Na kraju večerašnjeg zasjedanja dodjeljene su članske knjižice novim članovima stranke, a svim prisutnim i kalenadari za narednu godinu./OO LDS Živinice/

Vaš komentar na članak: