OO Naša stranka: Borba za smanjenje paušala-simbol politike NS

Dio rukovodstva Naše stranke BiH u sastavu dopredsjednica Sabina Čudić, generalni sekretar Nihad Uk i član GO Nedim Okić danas su posjetili OO Živinice. Predsjednik OO Naše stranke Živinice Muradif Mujkanović upoznao je goste o aktivnostima koje se vode na lokalnom nivou, te pripremama za predstojeće opšte izbore:

“Naše aktivnosti ovih dana usmejravamo na pripremu javne tribine koju planiramo za 25.maj u 18 sati, na kojoj želimo istaći problematiku naše lokalne zajednice i kako je riješiti. Podsjećam da smo mi vodili višemjesečnu aktivnost na potpisvanju peticije građana za smanjenje enormno visokih paušala vijećnika u OV Živinice.Mada to još nije urodilo plodom ne odustajemo i mislim da ćemo u tome uspjeti. Naravno iznijet ćemo i ostale kriminalne radnje protiv kojih se borimo “, rekao je Mujkanović.

Rukovodstvo OO Naše stranke u potpunosti podržava aktivnosti OO Živinice, a dopredsjednica Sabina Čudić je istakla:

“Impresivna je građanski aktivizam i aktivnost Naše stranke Živinice da zaustave rasipništvo Budžeta i da su jednu od najvćih nepravdi tako visokih paušala iznijeli na površinu. Poštena i tvrdoglava borba u Živinicama je simbol pristupa politici Naše stranke u čitavoj BiH i zato sam ponosna što sam danas u Živinicama”.

Nedavno je i UNDP u BiH održao sastanak sa predsatvnicima općinske vlasti u Živinicama, na kojoj je glavna tema bila smanjenje naknada vijećnicima, koji su najveći u BiH. Njveće rezerve ušteda u Budžetu općine Živinice kriju se upravo u enormno visokim paušalima, koji dostižu i do 1500 KM./Š.G./