OO Naša stranka: Prva godišnjica osnivanja i uspješnog rada

Prije nešto više od jedan mjesec navršila se godina dana legalnog, legitimnog i istinski aktivnog rada Općinske organizacije “Naša stranka” Živinice na području naše općine. Incijativa za organizovano djelovanje “Naše stranke” na području Živinica pokrenuta je upravo 17. 02.2016. godine, kada je formiran Incijativni odbor, a potom na dan 10.09.2016.godine po sistemu jedan čovjek jedan glas, tajnim glasanjem, izabran je Općinski odbor “Naše stranke” Živinice, na čelu sa predsjednikom Muradifom Mujkanovićem.

Obzirom na stanje u društvu koje je prisutno i u našoj lokalnoj zajednici, prostora za opuštenje u radu nije bilo pa tako ni za obilježavanje godišnjica i jubileja koji su protekli u kontinuiranoj borbi za bolju budućnost, kako građana naše općine, tako i svih građana BiH !

Upravo u mjesecu septembru koji važi za mjesec godišnjice zvaničnog legitimnog i demokratskog rada “Naše stranke” Živinice, mi stranački aktivisti zajedno sa osvješćenim sugrađanima vodili smo ključnu bitku sa lokalnom zakonodavnom vlašću i njihovim stranačkim podanicima, kako bi ih zaustavili u rasipništvu i harčenju budžetskog novca, privilegovanim statusima njih i njihovih odabranih kadrova, privilegovanom zapošljavanju, mobingu politički nepodobnih,itd, istovremeno boreći se za bolji i ravnopravniji život ogromnom broju građana – nezaposlenih, nezbrinutih boraca, radnika opljačkanih i uništenih preduzeća, položaja poljoprivrednika, statusu i bijednom životu ogromne penzionerske populacije i svih drugih ugroženih i obespravljenih građana Živinica, TK, Federacije i cijele BiH .

Praktično za nešto više od godinu dana kontinuiranog i nesebičnog rada, rada koji nije fokusiran na predizborne laži i obećanja, objektivno smo postali respektabilan politički faktor ili bolje rečeno istinski korektor neprimjerenoj, rasipničkoj i interesno uvezanoj vladajućoj oligarhiji. Sve ovo što radimo i zašto se zalažemo nije ostalo nezapaženo kod naših građana, tako da iz dana u dan imamo sve više pristalica (članova i simpatizera), što je potvrđeno nedavno održanim protestima na koje smo bili “prinuđeni” zbog krajnje drskog i ponižavajućeg odnosa Općinskog vijeća naspram zahtjeva građana koji su ih birali. Na pomenutim protestima na koje vlast nije imala snage, hrabrosti ni ljudskosti da se pojavi, iako su blagovremeno pozvani, mi smo im postavili nekoliko zahtjeva iz domena ključnih životnih pitanja i interesa građana Živinica, koji su na liniji generalne politike “Naše stranke” u BiH, na koje čekamo njihove hitne, konkretne i učinkovite odluke i poteze.

U suprotnom i ovom prilikom im poručujemo da u našoj borbi nećemo stati i da u tom smislu mogu očekivati naše mnogo radikalnije mjere, koje ni njihovim prepoznatljivim mjerama zastrašivanja i represije neće spriječiti. I na kraju želimo poručiti da je Općinska organizacija “Naše stranke” Živinice otvorena za sve populacije i grupacije građana, za razgovor o svim njihovim problemima, incijativama i prijedlozima, pa na toj liniji djelovanja pozivamo sve one koje žele istinske, a ne kozmetičke promjene u lokalnoj zajednici i društvu neka nam se pridruže !

Naša kancelarija se nalazi u Ulici Oslobođenja bb, iza zgrade Porezne uprave Živinice, gdje vas svakog dana u vremenu od 11,00 do 15,00 sati čeka ljudski, korektan i dobronamjeran prijem i odnos kadrova “Naše stranke” Živinice!/ OO Naša stranka Živinice/