OO Naša stranka: Saopštenje za javnost

Ovim putem želimo javno da prozovemo i pitamo vijećnike OV Živinice, a posebno predsjednike vijećničkih klubova koji su istovremeno članovi kolegija Općinskog vijeća i koji u tom svojstvu prisustvuju sjednicama istog.

Obzirom da je kolegij OV tijelo koje priprema sjednice vijeća i u tom smislu dnevni red istih, pitamo vas zašto ni nakon godinu i više dana u dnevni red Općinskog vijeća ne želite da uvrstite peticiju građana Živinica koja vam je zvanično dostavljena 27.04.2017.godine.

Samo radi podsjećanja javnosti naglašavamo da je navedenom peticijom, koju je potpisalo oko 2500 građana Živinica, traženo smanjenje vijećničkih paušala, koji su ubjedljivo najveći u BiH, na što su, osim građana, ukazivala razna udruženja i NVO, kao i UNDP, koji je to tražio i smanjenje istih uslovio daljom realizacijom određenih projekata u čijem finansiranju učestvuju sa značajnim sredstvima.

Pitamo vas je li vaša nezaježljivost i opredjeljenje za “pljačku” građanskog budžeta jače od svih drugih kritika, ukaza i zahtjeva ? Da li je istina da vi svojim odnosom prema stavu i mišljenju te zahtjevu građana želite suprotstaviti svoju političku moć i na osnovama te moći nastaviti “pljačku”građane koji su vas birali i dali vam povjerenje u nadi da ćete raditi za njihovu dobrobit, a ne za dalje njihovo siromašenje.

Gospodo vijećnici da li svojim ponašanjem i neprimjerenim zahvatanjem građanskog novca želite od svojih građana napraviti još veću sirotinju i ukazati im da u svojoj domovini nemaju šta očekivati i da svoju i porodičnu sreću u budućnost traže izvan rodnog kraja i svoje domovine ? Gospodo, tzv. političari, ako vam građani nisu bitni,- pitamo vas čemu služe vaše “zakletve” na poštivanja propisa i vaših akata kao što su Zakon o lokalnoj samoupravi,Staut općine Živinice i Poslovnik o radu OV Živinice, koji vas obavezuju na razmatranje svakog akta i zahtjeva koji vam se dostavi od grupacije građana, čiji je broJ veći od 50 (pedeset) ?

I na kraju, javno pitamo i upućujemo kritiku predsjedavajućem OV i općinskom načelniku- zašto snagom funkcija koje obnašaju ne insistiraju na zakonitosti rada i rješavanja građanskih zahtjeva, ili je i njima lični i stranački interes ispred opšteg, odnosno građanskog !

U svakom slučaju, osnova i razloga za osude i kritike je previše, a ko su oni što jedno misle, drugo pričaju, a treće rade -jednostavno je zaključiti !/OO “NAŠA STRANKA” žIVINICE, predsjednik Mujkanović Muradif/