OO Naša stranka: Vijećnici “zagazili” u treći mjesec plaćenog dopusta

Da nam je nepoznato kako i koliko rade od naroda izabrani vijećnici Općinskog vijeća Živinice povikali bi “Ljudi je li ovo moguće”?

Obzirom da smo se na mnogo primjera uvjerili u ljudske i moralne vrijednosti i karakter nekih naših vijećnika onda nas ništa, što se dešava od njih i oko njih, ne može niti smije iznenaditi. Tako su nam bez imalo stida i srama priredili novu demonstraciju sile, moći i samovlašća koja traje od 05.07.2018.godine, kada su održali posljednju i to Vanrednu sjednicu OV Živinice, na kojoj su izglasali nepovjerenje dotadašnjem predsjedavajućem vijeća Hamdiji Numanoviću.

Od tog dana do juče su protekla dva puna mjeseca, a danas su zagazili u treći mjesec nerada, odnosno dobro plaćenog dopusta, koji bi, kako stvari stoje, mogao potrajati i naredna najmanje dva mjeseca. U vezi sa tim nikakve štete ne bi bilo što se ne sastaju, jer objektivno malo kakve fajde ima od toga, ali je zaista za svaku osudu da ogromne novce na ime paušala i drugih naknada uzimaju i kad (ne) rade, pa i kad su na nezakonitom plaćenom dopustu !

Zato ih javno pozivamo da se hitno vrate svom dobro plaćenom vijećničkom poslu, te da na prvu sjednicu vijeća uvrste zahtjev (peticiju) 2500 građana kojom je traženo smanjenje njihovih novčanih, očigledno ne zarađenih i krajnje neprimjerenih novčanih naknada.

Obzirom da je građanima Živinica poznato da naši vijećnici iz Općinskog budžeta svaki mjesec za sebe uzmu cca 1.500,00 KM, a to evo čine i kad apsolutno ništa ne rade, krajnje je vrijeme da račun za ovo ponašanje ispostavimo političkim opcijama iz kojih dolaze naši neodgovorni i interesno nastrojeni i uvezani vijećnici./OO Naša stranka Živinice/