OO “Naše stranke” Živinice: Podrška obespravljenim borcima-osuda ponašanja vladajuće oligarhije

Opštinski odbor “Naše stranke” Živinice, a slijedeći stavove Predsjedništva “Naše stranke” BiH,
apsolutno i u cijelosti podržava opravdane i legitimne zahtjeve obespravljenih boraca, koji su posljednjih dana bili primorani da na očajnički način i na temperaturama od minus 15 do 20 stepeni pokušaju urazumiti i privoliti parlamentarce vladajuće oligarhije,da konačno shvate i riješe njihov status i ispune njihove prije nepunih 9 (devet) mjeseci postavljene zahtjeve, od kada u krajnje nehumanim uslovima danonoćno protestuju i borave ispred Vlade FBiH.

Istovremeno, najoštrije osuđujemo prekomjernu upotrebu sile od strane policijskih struktura koje su po naredbi vladajuće oligarhije udarili na goloruke i promrzle borce. Po onoj poznatoj “sit gladnog ne razumije”, vladajuća oligarhija je ogromne policijske snage uputila na obespravljene, gladne i oboljele borce, umjesto da se usmjerila na kriminalce u svojim redovima koji su državu i njene sve građane doveli na rub gladi, jada i bijede.

Poručujemo gospodi na vlasti, da bi izvođenjem iz prava lažnih boraca, ukidanjem finansiranja ogromnog broja udruženja koja su u službi vladajuće svite, te redukcijom svojih megalomanskih primanja bilo sasvim dovoljno sredstava da se svi istinski borci i pripadnici boračke populacije zbrinu na zadovoljavajući način.

Zato gospodo na vlasti ako vam neredi i haos nisu predizborni cilj, bez odlaganja i po hitnom postupku riješite opravdane zahtjeve obespravljenih boraca – branitelja!/OO “Naše stranke” Živinice/