OO PDA Živinice: Održan centralni predizborni skup

 

Večeras je Gradski bulevar bio prepun članova, simpatizera i ostalih građana koji su došli na centralni promotivni predizborni skup OO PDA Živinice. Skup je počeo intoniranjem državne himne, te odavanjem počasti rahmetli Sulejmanu Tihiću učenjem fatihe i minutom ćutnje.

Prvi se prisutnima obratio predsjednik OO PDA Živinice Said Muhić, kandidat za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH, koji između ostalog rekao da je PDA za šest mjeseci od osnivanja stekla povjerenje građana i da će 7.oktobra biti najjača na TK, a da je bilo više mjeseci od osnivanja rezultati bi bili još bolji na cijelom području FBiH.Istakao je da je PDA jedina politička partija sa sjedištem u Tuzli i TK, koja na oktobarske izbore izlazi sa najboljim kandidatima.

U nastavku izlaganja govorio je o potrebi deblokade Tuzlanskog kantona, ravnomjerne raspodjele sredstava sa računa Uprave za indirektno oporezivanje, te dislociranje javnih preduzeća iz Sarajeva u Tuzlanski kanton.

“Kažu nam da nismo patrioti, a mi u redovima imamo istaknute borce i komandante odbrambeno oslobodilačkog rata, među kojima je nosilac zlatnog ljiljana Smajo Mandžić i proslavljeni komandant Živiničkih osa Mevludin Mahmutbegović, jedan od najboljih boraca koje je BiH imala”, rekao je Muhić i  pozvao  građane da glasaju za kandidate PDA na predstojećim izborima i Fahrudina Radončića za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

U svom obrćanju na velikom skupu PDA Mevludin Mahmutbegović je istakao da će se morati objaviti registar učesnika rata, kako bi se izbrisali oni koji tokom rata nisu uopšte ni bili na zaraćenim područjima ili čak van BiH.

Nosilac liste za Skupštinu Tuzlanskog kantona Senad Alić je rakao da je došlo vrijeme da se tuzlanski kraj više ne podcjenjuje i da se nismo borili za ovakvu državu, već državu u kojoj će svima biti bolje:

“Moramo zaustaviti negativni trend politike iz Sarajeva.Zato je Mirsad Kukić rekao historijsko NE-ne izrabljivanju TK i ne podcjenjivanju građana TK. Pokret Demokratske Akcije daje jednaku šansu svima i ne dozvolimo 7.oktobra da istorijsko NE našeg predsjednika Mirsada Kukića propadne.Ovo što će biti 7.oktobra je prvo poluvrijeme i pobjeda PDA na području Tuzlanskog kantona, a drugo poluvrijeme je druga nedjelja 2020.godine kada ćemo pobijediti na lokalnim izborima.PDA ima sveobuhvatan program ekonomskog razvoja u TK i mi ćemo ga provesti u djelo”.

Nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH Elzina Pirić je govorila o unošenju mržnje među građane Banovića i Živinica, što u budućem periodu ne treba dozvoliti:

“Banovići i Živinice su neraskidivi, prirodno su naslonjeni jedan na drugog i činimo okosnicu razvoja TK i BH.Ne mogu nas zavaditi.Dajemo punu podršku zaposlenim na PK Dubrave, kojima ćemo obezbijediti zdravstenu zaštitu i druga prava. Odugovlače gradnju TE Tuzla-bloka 7, kao i TE Banovići, a ovi rudnici oslonjeni su na elektroenergetske kapacitet i mi ćemo istrajati u nastojanjima da se ti kapaciteti izgrade”.

Tokom održavanja centralnog predizbornog skupa na Gradskom bulevaru prisutni su često skandiali “KUKO”,”KUKO”,”KUKO”-predsjedniku PDA BiH dr.Mirsadu Kukiću, nosiocu liste za Parlamentarnu skupštinu BiH./Š.G./