OO PDA Živinice: Održan radni sastanak Asocijacije mladih

Večeras je u Plavoj sali BKC održan prošireni radni sastanak Asocijacije mladih OO PDA Živinice.Bilo je prisutno preko 120 mladih aktivista AM iz mjesnih zajednica sa područja opštine Živinice.

Posebnu čast i pečat mladima Pokreta Demokratske Akcije, upriličili su prisutni gosti i to: predsjednik Skupštine TK i predsjednik KO PDA TK, gosp. mr. Senad Alić, zatim, poslanica u Federalnom parlamentu i predsjednica OO Banovići gospođica Elzina Pirić, kao i predsjednik Povjereništva AM PDA TK, gospodin Edin Požegić.

Takođe doprinos u radu današnjeg sastanka mladih PDA Živinice dali su i predsjednik OO PDA Živinice, gospodin Said Muhić i poslanica u Skupštini TK i predsjednica Asocijacije žena PDA Živinice, gospođa Narcisa Šiljegović.

Tema sastanka je bila “Nastanak i razvoj Pokreta Demokratske Akcije BiH, kao i mjesto i uloga AM PDA u izbornoj kampanji za opće izbore 7.oktobra 2018.godine”.

Sastankom je rukovodio i dao kraća uvodna izlaganja predsjednik Povjereništva Asocijacije mladih PDA Živinice i podpredsjednik Povjereništva AM PDA TK gosp. Emir Rahimić, koji je istakao da su mladi PDA u Živinicama za relativno kratak period uradili veliki posao.

“Formirano je općinsko Povjereništvo AM PDA, kao i povjereništva u skoro svim mjesnim zajednicama. Poseban je naglasak da AM PDA Živinice čine obrazovani i sposobni kadrovi, mnogi već uveliko dokazani u svojoj struci. Poruka mladih PDA sa ovog sastanka je da je PDA BiH već pokazala da im briga za mlade nije samo prazna priča, nego su uključeni u sve procese i aktivnosti ove političke partije. Tako se na listama PDA iz Živinica našlo troje kandidata. Takođe, poslana je i jasna poruka da mladi više ne žele da čekaju šta će im stari ponuditi, nego su svjesni i sposobni da se moraju sami izboriti za bolju BiH i naravno i za bolju budućnost svih koji u njoj žive”, rekao je Rahimić.

Gosp. Senad Alić je upoznao mlade Živinica zbog čega je i kako nastala PDA BiH na čelu sa predsjednikom dr. Mirsadom Kukićem:

“PDA BiH je bosanskohercegovačka stranka, evropska narodna stranka političkog centra, otvorena za sve građane, bez obzira na vjersku, nacionalnu, socijalnu ili drugu pripadnost, vjerna ideji društva jednakih šansi, u kojem se zasluge mjere i vrednuju prema radu.Mi želimo napraviti politički zaokret, tj.političku revoluciju, da mladi i svi mi ustanemo na noge i zaštitimo svoju djecu, svoje kantone i BiH, da pružamo šansu mladima da svoju budućnost grade u svojoj, a ne tuđim državama”.

Federalna poslanica, gospođica Elzina Pirić je istakla nekoliko katastrofalnih zakona na štetu TK u čijem donošenju su učestvovali i ljudi sa TK. Zatim odsječenost TK u saobraćajnoj infrstrukturi od glavnog grada, nepravilna raspodjela prihoda prema TK, zbog čega su plate u Sarajevu mnogo veće, zatim socijalna davanja i ostalo.

“PDA će insistirati na pravednijoj raspodjeli prihoda, na šansi za svakoga. Prevashodno se zalagati Za razvoj lokalnih sredina i općina, a tako ćemo najbolje graditi kantone i entitete, a naravno i BiH”, rekla je Elzina Pirić.

U sličnom kontekstu svoj doprinos su dali i ostali učesnici i diskutanti na današnjem sastanku, tako da je ovaj politički skup mladih polučio dobre rezultate. AM PDA Živinica je poručila da će u narednom izbornom periodu još više pojačati svoje aktivnosti i značajno doprinijeti pobjedi PDA na TK na narednim izborima./Press OO PDA Živinice/