OO SBB: Za novog predsjednika izabran mr.sci.Sanel Razić, dipl oec.

Večeras je u Plavoj sali BKC Živinice održano unutarstranačko savjetovanje i izbor novog predsjednika OO SBB Živinice. Dosadašnjem predsjedniku Mehmedu Alispahiću je istekao mandat, a nakon glasanja članova OO SBB Živinice za novog predsjednika izabran je mr.sci.Sanel Razić, dipl.oec.

Sanel Razić je radnu karijeru počeo u Konjuhu, nastavio u Ministarstvu za boračka pitanja TK, te drugih institucija iz oblasti javnih finasija. Za izbornu 2012.godinu kandidovan je za načelnika općine Živinice, a 2014.godine na općim izborima izabran je za zastupnika u Parlamant Federacije BiH. Dugogodišnji je aktivni član KUD Živinice, više od tri decenije i, kako ističe, to je ono na što je najviše ponosan.

“Zahvaljujem se na izboru za predsjednika OO SBB Živinice, ali želim odati priznanje dosadašnjem predsjedniku Mehmedu Alispahiću, koji je od prvog dana u stranci i dao je veliki doprinos njenom razvoju u našoj lokalnoj zajednici, ali i šire.Zadovoljstvo mi je i obaveza da nastavim dalji rast naše političke partije, kako bi već na narednim općim izborima ostvarili još bolje rezultate”, rekao je mr.sci.Sanel Razić, dipl.oec.

Mandat Razića je na period od 4 godine, a zamjenik će mu biti Jasmin Rahimić, koji je takođe bio kandidat za predsjednika, ali je dobio manji broj glasova.

Na večerašnjoj sjednici OO SBB Živinice bili su prisutni potpredjednik SBB BiH dr.Mirsad Đonlagić i predsjednik SBB TK Fuad Hadžimehmedagić. Nakon što je čestitao na izboru novom predsjedniku i potpredsjedniku, Đnolagić je govorio o aktuelnoj poltičkoj situaciji u BiH:

“U posljednjih 20 godina nije bilo teže političko stanje u BiH od sadašnjeg. Nemamo jasnu viziju i pouzdanog koalicionog partnera. Ne u potpunosti svojom voljom smo ušli u koaliciju sa SDA, s kojom ne možemo postići dogovor gotovo niti oko čega. SDA je sve svoje kadrove postavila za premijere ili direktore velikih koncerna. Sve je teže i ništa ne najavljuje da će biti bolje. Borimo se za ekonomske pozicije i zaustavljanje odlaska mladih van zemlje. Osim nezaposlenih sve više odlaze i zaposleni, a to nikoga ne uzbuđuje.Ako je priča o korupciji, poznato je da se ona ne može iskorijeniti, ali se može svesti, uz dobru volju, na daleko manju mjeru, koja neće ugroziti BiH. Procjena je nevladinog sektora da je u posljednjih dvadesetak godina ukradeno oko 10 milijardi KM, a tim novcima mogli smo izgraditi kvalitetnu putnu infrastrukturu, kao što to čine naši susjedi, koji su uradili mnogo više autoputeva od BiH.Te krađe nikog ne uzbuđuju i to je prevršilo svaku mjeru”, rekao je između ostalog, dr.Mirsad Đonlagić./Š.Gadžo/