OO SBB Živinice: Saopštenje za javnost

OO SBB Živinice dana 30.05.2018. godine održao je svoju redovnu sjednicu, kojom prilikom su usvojeni određeni zaključci, te je još jednom ponovljen raniji stav i zahtjev OO SBB Živinice upućen OV za preispitivanje odluke u dijelu imenovanja članova u savjete mjesnih zajednica, a koji ne odražavaju prijedloge ovog OO, što naročito vrijedi za MZ Podgajevi, MZ Oskova, MZ Rudar, te MZ Dubrave.

Nakaradnom odlukom da savjete MZ na području Općine Živinice bira Općinsko Vijeće je nametnuto građanima da im, na primjer izabrani vijećnik iz jedne MZ bira članove savjeta druge MZ. To bi u prevodu značilo da, na primjer, stanovnik Dubrava ne zna ko bi im najbolje upravljao Dubravama, nego to mora, na primjer, „potvrditi“ i vijećnik iz Višće.

A čemu služi (ili čemu će poslužiti) nametanje silom „većine ruku“ članova savjeta MZ na području općine Živinice od strane aktuelne većine u OV Živinice.

Poslužiće osnovnoj ideji vodilji aktuelnih vlastodržaca, a to je „izvlačenje“ budžetskog novca građana Općine Živinice, kroz način i metode usavršavane već godinama, a radi se po uhodanom i razrađenom sistemu napuhavanja cijena koštanja javnih radova, a koje istinski ljudi, kojima je stalo do njihovih sredina u savjetima MZ ne treba da vide.

Da bi se ovaj sistem kojim se kroz papire i dokumentaciju provodi jedno stanje, a u stvarnosti je potpuno drugo, moglo provesti, aktuelnim vlastima je potrebno da u savjetima MZ nema ljudi koje ne mogu kontrolisati, nego da to budu isključivo oni koji su dio kompletnog sistema, kojim se provode u najmanju ruku sumnjive radnje u toku izborne kampanje, u toku izbora i u toku formiranja i konstituisanja tzv. većine u OV Živinice.

Navedeni stavovi su zvanični stavovi OO, te svako djelovanje pojedinca mimo strukture OO smatrat će se ne statutarnim djelovanjem i ne odražava stvavove OO SBB Živinice./Press OO SBB Živinice/