Večeras je u velikoj sali BKC Živinice održan centralni predizborni skup OO SBiH Živinice, na kojem su predsatvljeni kandidati ove političke partije za lokalne izbore 2.oktobra. Na centralnom predizbornom skupu govorili su kandidati za članove OV Živinice, predsjednik OO SBiH Živincie Asmir Hasić i kandidat za načelnika općine Kladanj Fuad Imamović.

Skup je počeo intoniranjem državne himne BiH i odavanjem počasti učenjem fatihe i minutom šutnje šehidima i poginulim borcima odbrambeno oslobodilačkog rata.

Nosilac liste kandididata za Općinsko vijeće Živinice i aktuelni vijećnik Esed Zenunović se obratio velikom broju prisutnih:

„Naša lista kandidata je sastavljena od mladih i stručnih kadrova i značajan će rezultat donijeti na narednim izborima, tako da će u Općinskom vijeću biti značajan faktor u odlučivanju. Kao vijećnik u proteklom periodu pokretao sam više inicijativa, koje su dale rezultate, a o tome sam govorio više puta.
Radili smo na realizaciji projekata vodosnabdijevanja, asfaltiranja putne mreže, ulične rasvjete, izgradnja vodotoka za otpadne vode i još mnogih objekata infrastrukture za sva područja općine Živinice, jer želimo ravnomejran razvoj i rješenje problema za sve građane“, rekao je Esed Zenunović.

Predsjednik OO SBiH Živinice i poslanik u Skupštini TK Asmir Hasić je podržao kandidate ove političke partije i rekao da se radi o kvalitetnim i obrazovanim ljudima:

„Prethodni govornik Esed je uradio mnogo projekata za naš narod i ponovo zaslužuje naše povjerenje, kao i svi kandidati sa naše liste.Dobro je poznato da je jedno vrijeme naš Esed bio predsjedavajući OV i da je tu dužnost obavljao volonterski, uz vijećnički paušal, a da je njegov pethodnik imao platu od preko 4 hiljade maraka. Naši kandidati su čisti ljudi koji rade za opšte dobro za sve građane, a ne za sebe, kako to drugi rade.To su mladi i obrazovani ljudi, među njima imamo doktore nauka i zlatne studente, koji su željni stavrati bolji ambijent za život svih. Nismo mi od onih koji obećavaju zaposlenje 100 hiljada ljudi, a ne kažu da li će to biti u svojoj domovini ili u Njemačkoj, ono što smo mi ponudili u našem Izbornom programu to možemo i ostvariti.Prošla kampanja se vodila na temi o poplavama, uz mnogo obećanja da će se pomoći ugroženim ljudima, a znamo da se to nije desilo. Oni kojima je sve uništene pretežno nisu ništa dobili, za razliku od onih kojima poplava nije nanijela štete, a uzeli su novce”, rekao je Hasić.

Uz to, istakao je još mnogo negativnih pojava koje treba otkloniti, kao što je “štancanje”diploma raznih fakulteta iz susjedstva, na koji način se želi devalvirati obrazovanje kao značajnu društvenu djelatnost.Kandidati SBiH koji budu izabrani u OV Živinice bit će ključni faktor u formiranju nove većine, koja će raditi za opšte dobro svih građana, rečeno je na večerašnjem centralnom predizbornom skupu OO SBiH Živinice./Š.G./

Vaš komentar na članak: